Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

COVID 19: Toate testele din seria a doua a personalului Ambulanței BN au ieșit negative. Doi asistenți din prima serie de testare depistați cu noul coronavirus

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autoritățile din Bistrița-Năsăud au răsuflat ușurate astăzi după ce au aflat rezultatul final al testării celor  65 de din Stația Bistrița, campanie de testare realizată după îmbolnăvirea asistentei șefe a SAJ BN, la sfârșitul săptămânii trecute.

Astfel după a doua tură de testări realizată pe probele recoltate de la  34 de angajați ai SAJ Bistrița-Năsăud toate testele au fost negative, a comunicat astăzi  Instituția Prefectului. La testarea primului lot de 32 de angajați, a cărui rezultat a fost comunicat ieri, doi asistenți medicali au fost identificați pozitiv. În total trei angajați din 65 testați, la care se adaugă  asistenta șefă, care ieri și-a pierdut soțul, ucis de temutul virus, au fost infectați.

În cazul de la Ambulanța Bistrița, autoritățile medicale s-au temut de ce era mai rău  și aveau pregătită o variantă de rezervă în situația în care mai multe  echipaje ar fi fost afectate de infectarea cu coronavirus. Ce variantă avea pregătită Comitetul Județean pentru Situații de Urgență BN pentru această situație, varianta care va putea fi folosită în eventuale situații viitoare, explică prefectul Stelian Dolha într-un interviu realizat de Bistrița Express:

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu