Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Admitere la Medicină 2020 la Cluj: înscriere online, examen la universitate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tinerii din Bistrița-Năsăud care vor să studieze Medicina la Cluj se pot înscrie pe platforma online a UMF Cluj. Examenul, în schimb, îl vor da la universitate, dacă până în iulie nu se decide altfel.

Absolvenții de liceu care își doresc o carieră în Medicină trebuie să știe că Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj face online înscrierea. Examenul de admitere se va susține în varianta tradițională în data de 26 iulie ținându-se cont de ”respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică și de protecție a candidaților”, se arată pe site-ul instituției de învățământ superior.

Momentan nu a fost anunțată o dată limită până la care se pot depune aplicațiile de admitere. Însă se cunoaște tematica și bibliografia pentru examen, publicată pe site-ul UMF Cluj.

Pentru anul universitar 2020-2021, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” organizează concurs de admitere pentru specializările: Medicină (cu durata studiilor de 6 ani), Asistenţă Medicală Generală (cu durata studiilor de 4 ani), Radiologie şi Imagistică (cu durata studiilor de 3 ani), Balneofiziokinetoterapie şi recuperare (durata studiilor de 3 ani) din cadrul Facultății de Medicină; pentru Medicină Dentară (cu durata studiilor de 6 ani) și Tehnică dentară (cu durata studiilor de 3 ani) din cadrul Facultății de Medicină Dentară; pentru Farmacie (cu durata studiilor de 5 ani) și Nutriţie şi Dietetică (cu durata studiilor de 3 ani) din cadrul Facultății de Farmacie.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Nu se poate tăgădui că şcolile noastre, afară de facultateade drept şi de medicină, au dat slabe rezultate până acum.Tinerii care dobândesc bacalaureatul la noi nu se pot compara nici în limbile vechi, nici în istorie, nici în filozofie, nici în ştiinţe cu cei care ies din colegiile Franţei, Germaniei, Italiei, Belgiei sau Elveţiei; învăţătura noastră gimnazială nu este destul de serioasă, profesorii nu sunt destul de exigenţi, nici destul de riguroşi la esamene; gradul universitar se acordă prea lesne şi a devenit accesibil inteligenţelor celor mai mediocre.
    (ION GHICA – SCRISORI CĂTRE V. ALECSANDRI)

    Orice asemanare cu situatia actuala este (sau poate nu) absolut intâmplătoare.

Lasă un comentariu