Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vicepreședintele Societății de Epidemiologie: La temperaturi toride, COVID-19 se transmite mai greu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, susține că virusul boala COVID-19 se transmite mai greu vara, însă că acesta nu va dispărea în timpul anotimpului cald.

Virusul care în doar trei luni a schimbat viața pe întreaga planetă s-a dovedit inactiv timp de cinci minute la temperaturi de 70 de grade Celsius, susțin studiile citate l un post de televiziune național de Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Acesta declara la Antena 3 că va trebui să învățăm să trăim cu virusul încă 2 sau 3 ani:  ”Acest virus își are viabilitatea cea mai bună și transmisibilitatea cea mai bună undeva între 4 și 10 grade. Deci, este un virus de sezon rece. (…) Studiile afirmă că la 37 de grade Celsius transmisibilitatea ar putea scădea semnificativ. Având în considerare că la 70 de grade virusul este inactivat în mai puțin de 5 minute, pot să gândesc că virusul nu va dispărea din populație și apreciez că vreo 2 ani, 2 sau trei, va trebui să ne învățăm să trăim cu el”.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu