Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O femeie cu handicap sever descoperită sechestrată într-o anexă a groazei la o familie din Tureac. Întreaga familie e cercetată pentru un lung șir de infracțiuni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polițiștii bistrițeni au făcut o descoperire de coșmar într-o casă a unei familii din Tureac, comuna Tiha Bârgăului, în care făceau percheziții în căutare de arme și substanțe periculoase deținute ilegal, dar și a unui tânăr reclamat că face isprăvi în trafic,  fără să aibă carnet de conducere.

Cu ocazia perchezițiilor, la una dintre locuințe, polițiștii au găsit o femeie cu handicap grav, care era ținută sechestrată într-o anexă a casei în condiții imposibile de viață. Polițiștii au descoperit că victima de 38 de ani îi  era încredințată spre îngrijire unei femei în vârstă de 44 de ani, care îi era asistent social, din localitatea Tureac. Aceasta împreună cu soțul  de 45 de ani au sechestrat-o de multă vreme pe femeie într-o anexă și profitând de imposibilitatea de a se apăra, au ținut-o închisă, în condiții de o mizerie infiorătoare.

Iar descoperirile nu s-au oprit aici. Familia avea un între background de isprăvi : capul familiei, bărbatul de 45 de ani  deținea, fără drept,  o armă letală pentru vânătoare.  Iar fiul acestora, în vârstă de 19 ani, ar fi condus, în repetate rânduri, pe drumurile publice, un autoturism fără a deține permis de conducere și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, fiind văzut de nenumărați martori.

La percheziții polițiștii au descoperit 250 grame de substanță periculoasă care a devenit deșeu după expirare și trebuia eliminat de către deținători, dar și ” 1 tub cartuș calibrul 7 mm, 39 de articole pirotehnice, 45 de litri de alcool, o instalație artizanală de fabricat alcool, înscrisuri și alte obiecte cu valoare probatorie. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.” precizează polițiștii.Toată familia a fost reținută pentru 24 de ore iar  ulterior a fost prezentata procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Tata  la arest, mama si fiul cu măsuri preventive

Tânărul de 19 ani este primul din familie cu măsuri restrictive. El fost plasat sub control judiciar la data în 7 mai 2020,pentru infracțiunile de conducere fără permis și sub influența alcoolului. Mama tânărului, asistenta socială care a sechestrat bolnava a primit arest  la domiciliu pentru 30 de zile, pentru infracțiunile de lipsire de libertate și la regimurile substanțelor periculoase, protecției mediului și fiscal.

Capul familiei este singurul care a fost  trimis după gratii, în arestul IPJ. Bărbatul de 45 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea infracțiunilor de: nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, lipsire de libertate în mod ilegal, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate, neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, anunță comunicatul de presă al IPJ BN.

Deocamdată cercetările în cazul familiei din Tureac sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

În privința victimei lor autoritățile au stabilit deocamdată internarea acesteia în Spitalul Județean de Urgență, urmând ca DGASPC să găsească o soluție pentru îngrijirea acesteia după externare.

Sursă foto: poliția Română

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu