Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum a evoluat cuantumul amenzilor date de polițiștii din Bistrița-Năsăud în timpul stării de urgență. Care a fost media amenzilor aplicate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La capitolul amenzi pentru nerespectarea ordonanțelor militare și a circulației polițiștii din Bistrița-Năsăud au fost mai exigenți ca nivel al amenzilor în prima decadă a stării de urgență, însă au fost ceva mai moderați, comparativ cu colegii din alte județe după creșterea cuantumului amenzilor, din 1 aprilie.

Potrivit datelor prelucrate într-un studiu realizat de Expert Forum în baza informațiilor comunicate de fiecare Inspectorat Județean de Poliție în parte, în Bistrița-Năsăud amenda medie aplicată de polițiști a  fost de 2847 de lei în prima parte a perioadei, adică 15 martie -31 martie, însă valoarea medie a scăzut la 2058 lei în perioada 1 aprilie-15 aprilie, adică după ordonanța militară care  a crescut amenzile și o medie de 2324 de lei în perioada 15 aprilie 21 aprilie, perioade pentru care s-au solicitat amenzi. Valoarea medie a amenzilor date de polițiștii din BN  este foarte departe însă de ce s-a întâmplat în județul Bihor unde valoarea medie a amenzilor date de polițiști în întreaga perioada 15 martie-21 aprilie ajunge la incredibila valoare de 13040 de lei.

În total în județul Bistrița-Năsăud au fost aplicate 2675 de amenzi pentru încălcarea ordonanțelor militare în perioada monitorizată de Expert Forum, adică 15 martie-21 aprilie, defalcate pe perioade: 813 (15 martie-31 martie), 1563 (1 aprilie -14 aprilie) si 299, între 15 aprilie-21 aprilie.

Valoarea totală  a amenzilor date în județul Bistrița-Năsăud este de 6.227 734 de lei, potrivit sursei citate. Amenzile date de jandarmi nu apar în această monitorizare. CCR a declarat recent neconstituționale aceste amenzi, însă pentru a putea fi anulate cei care le-au primit vor trebui sa le conteste în instanță.

Share.

About Author

Lasă un comentariu