Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți: ” înființarea DNA-ului pădurilor, victorie uriașă în Camera Deputaților pentru mediu”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adoptarea miercuri, în Camera Deputaților a proiectul legislativ al USR de înființare al unui DNA al pădurilor este considerată  de deputatul Cristina Iurișniți drept o victorie uriașă pentru mediu.

”Am votat în Camera Deputaților proiectul de lege al Uniunii Salvați România pentru înființarea unei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu. Un pas uriaș pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri și a infracțiunilor de mediu din România! Cu 200 de voturi pentru, 107 abțineri și patru voturi împotrivă, proiectul de lege al USR a fost adoptat. Am reușit, în sfârșit, să convingem majoritatea parlamentară că după 30 de ani de jaf neîntrerupt trebuie să spunem răspicat, prin lege, în beneficiul cetățenilor, că a sosit momentul să stopăm această adevărată mafie a pădurilor, care a adus distrugeri uriașe mediului din România.” scrie deputatul USR Cristina Iurișniți într-un comunicat de presă.

Cristina Iurișniți s-a arătat însă surprinsă de votul celo din PNL care în mare majoritate s-au abținut de la vot. ”Surpriza la votul din Camera Deputaților a venit în primul rând din partea parlamentarilor PNL care, într-o majoritate covârșitoare, s-au abținut de la vot. Abțineri s-au mai înregistrat și din partea celor 15 deputați UDMR, și 10 ai grupului minorităților naționale.”

Proiectul USR trece la Senat, care este cameră decizională și abia după votul de aici, dacă desigur va fi pozitiv  va ajunge la o promulgare ”Avem încredere însă că proiectul USR va fi adoptat rapid și de către senatori, iar președintele Klaus Iohannis va promulga legea, care reprezintă o investiție într-un viitor mai bun al următoarelor generații.

De asemenea, sperăm că Guvernul va asigura implementarea sa într-un timp cât mai scurt, chiar dacă PNL nu a susținut adoptarea proiectului în Parlament” a mai scris deputatul USR de Bistrița-Năsăud.

 

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Lemniscata Domnului C. în

  Dinspre margine de crâng,
  Toți codrii din cioată plâng
  Că băieți de Babe-Cloanțe
  Aduc monștrii cu răcoanțe
  Ce-l pun pe George Vătafu
  Să scoată lemne cu TAF-ul.
  Muncitorii – prompți oșteni,
  Răsucesc pe drum bușteni,
  Opintesc, împing din căngi
  Trunchiuri puse pe bălănci,
  Corhănesc, spre o cușcaie,
  Lemn rotund, într-o bătaie,
  Stivuiesc drept, la boghiuri
  Cherestea, pentru pustiuri.

  Drujbe, șprăngi, funiculare,
  Constrâng păduri seculare.
  Spânzurați sus, la cioflâng,
  Codrii de brad se tot frâng.

Lasă un comentariu