Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Directorii de școli din BN sunt așteptați cu planul procedurilor de redeschidere pentru elevii din anii terminali

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Procedurile cu care fiecare școală din județ va redeschide peste două săptămâni cursurile de pregătire pentru elevii anilor terminali vor fi discutate mâine într-o ședință online video pe care inspectorul șef al ISJ Mihai Mureșan o va avea mâine cu directorii unităților de învățământ, dar și cu reprezentanți ai DSP.

Potrivit inspectorului șef până acum au existat consultări telefonice pe marginea acestui document cu fiecare director în parte, pentru a se asigura că ordinul comun al ministrilor educației și sănătății din 8 mai a fost citit și înțeles în toate unitățile de învățământ.

Pentru că școala se va redeschide parțial din 2 până în 12 iunie numai pentru elevii claselor terminale și exclusiv pentru pregătirea examenelor naționale, respectiv a Bacalaureatului, școlile trebuie să se asigure că este exclus orice risc de contaminare iar măsurile de distanțare oferite elevilor și profesorilor vor fi stricte. Fiecare școală-explică inspectorul general școlar- trebuie să elaboreze un set de proceduri care sa fixeze, printre altele, traseul de intrare pentru fiecare elev, dar și circuitul de ieșire, ce se întâmplă cu pauzele și cum se va păstra alternanța. Inspectorul general Mihai Mureșan explică și că prezența elevilor rămâne la latitudinea părinților care trebuie să-și dea acordul pentru participarea la cursuri și că pentru cei care nu participa școala trebuie sa asigure pe un suport de calculator/laptop imagini si sunet de la lectia respectivă, in timp real.

În județ circa 3300 de elevi termină clasa a 8-a, în timp ce liceul este absolvit de 2300 de elevi

Share.

About Author

Lasă un comentariu