Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Serviciul de Permise și Înmatriculări își reia activitatea din 18 mai. Reluarea examinărilor pentru permise, așteptată de sute de bistrițeni mai întârzie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Activitatea cu publicul a Serviciului  Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, suspendată în timpul stării de urgență va fi reluată, însă treptat începând din 18 mai anunță într-un comunicat de presă Direcția Regim Permise, însă programul diferă de la un județ la altul.

Potrivit informațiilor obținute de Bistrița Express primele activități reluate în Serviciul de Inmatriculări Bistrița Nasaud sunt cele de înmatriculare precum și cele de preschimbare permise, pentru care a fost valabilă prelungirea documentelor pe perioada stării de urgență.

„Activitățile se vor solutiona doar în baza programărilor online – accesibile pe site-ul instituției noastre www.drpciv.ro. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul”, precizează Direcția de Regim Permise.

2000 de bistrițeni așteaptă reluarea examinării

Reluarea activității de examinare nu se va face însă din 18 mai, ci  este preconizată pentru începutul lunii iunie, însă în două etape.

Într-o primă etapă vor fi programate examinările pentru  proba practică a celor care au fost deja declarați admiși la examenele teoretice înaintea stării de urgență și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență. Prioritate vor avea candidații afectați de măsurile restrictive, cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare, a stabilit ala nivel național conducerea Direcției Permise și Înmatriculări. Într-o asemenea situație în Bistrița ar fi în jur de 2000 de persoane, potrivit estimărilor conducerii Serviciului Județean.

Într- a doua etapă abia, probabil după 15 iunie, se va relua examinarea și pentru proba teoretică ”în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică” anunță comunicatul.

Măștile de protecție-obligatorii Ce alte măsuri se vor lua în timpul probelor practice

Direcția de Permise a anunțat și câteva măsuri speciale care vor luate în timpul examinării pentru proba practică: ”Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori; Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe; Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 m, Evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători). Accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții scolilor de conducători auto, Desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială” precizează comunicatul. 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu