Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Triplă lovitură în câteva minute la un market din oraș prin metoda ”bancnotelor mari”. Filmul acțiunii dezvăluit pe facebook

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proprietara unui cunoscut lanț de market-uri din Bistrița a dezvăluit azi noapte, pe facebook modul în care un grup de hoațe a dat lovitura într-unul dintre magazinele sale.

Aplicând aceeași metodă, într-un interval scurt de timp, două femei, care s-au dovedit a fi parte a aceleiași grupări-așa cum se poate observa dintr-o filmare a unei camere stradale- au păcălit succesiv pe o tânără vânzătoare de la casierie să le dea rest de la bancnote mari, de 200 și 100 de lei, pe care nu le-au mai dat însă casieriței.

Una dintre individe, o blondă trecută de 40 de ani cu părul prins  reușește să o păcălească prin aceeași metodă, ”uite bancnota, dă întâi restul” de două ori pe casieriță.

Din filmările camerelor de la casierie, postate de Rodica Dobranis, proprietara market-urilor Atlantis se poate vedea cum femeia se preface că plătește pentru  o punga cu prune și arată că are o bancnota de 200 de lei. Vânzatoarea ii cere probabil înca 2 lei ca să-i poată da restul rotund, blonda arată banii, după care îi strecoară în geantă și îi da  vânzătoarei doar cei doi lei. Apoi mai vrea ceva, niște țigari si ii flutura vânzatoarei o bancnota de 100.

Aceasta se apleacă să ia țigările și primește doar mărunțișul, pentru că bancnota mare alunecă din nou în geanta infractoarei. Din micul artificiu escroaca pleacă cu mai bine de 270 de lei în nici două minute.

Altă filmare, câteva minute mai târziu, aceeași casieriță cu o clientă brunetă cu coadă și mască neagră, amica blondei, așa după cum se poate remarca dintr-o filmare ambientală. Bruneta cumpără o cutie de pampers și are aceeași tehnică, iar vânzătoarea cade iar în plasă: i se arata bancnota de 200 de lei, mai cere mărunțiș să dea rest rotund, dar primeste doar 2 lei, după ce cumpărătoarea a strecurat și ea bancnota mare în geantă. Pleacă si ea cu prada: în jur de 190 de lei. o altă filmare arată cum cele două s-au dat jos dintr-o mașină cu numere de Galați în care se mai aflau doi indivizi. În total din micul magazin prada a fost, doar din cele doua filmari în jur 460 de lei. ” Două escroace cu doi escroci, veniți cu un BMW, cu număr de Galați, au reușit să o înșele pe angajata noastră cu o sumă importantă de bani, bineînțeles abuzând de naivitatea și neatenția ei. Metoda de operare e identică la ambele individe și este bine executată.” scrie pe facebook prorietara magazinelor Atlantis.

Proprietara de la Atlantis, lanț de magazine care s-a confruntat cu multe astfel de atacuri, cere ajutorul bistrițenilor după ce spune că de la poliție a fost îndrumata sa depună deocamdată plângere online și este convinsă că grupul de escroci va mai da câteva astfel atacuri prin județ: 
Am sunat la poliție dar am fost redirecționați să facem o plângere online. Vom primi o soluție într-o săptămână. Până atunci, dacă reușiți să-i identificați sau dacă-i vedeți prin oraș, poate ne dați o mână de ajutor să-i prindem.
Nu de alta dar mai au ceva timp de acțiune. Măștile îi avantajează enorm.” scrie Rodica Dobranis.

Poliția face cercetări vineri dimineața

Purtătorul de cuvânt al IPJ, Crina Sârb a explicat pentru Bistrița Express că polițiștii de la Investigații Criminale au ajuns în cursul amiezii la magazin și fac cercetări într-un caz de înșelăciune (nn. în cazul acesta înșelarea vânzătoarei) Potrivit purtătoarei de cuvânt plângerea a fost depusă în scris în această dimineață pentru fapte care s-ar fi petrecut în 13 mai. Filmarea a fost verificată ieri, după ce au apărut suspiciuni legate de încasări.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu