Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Intrarea în școli va fi interzisă pentru elevii și profesorii cu temperatura peste 37,3 grade. Grupe de pregătire cu maxim 10 elevi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Accesul în școli în perioada de pregătire a elevilor claselor terminale dar și în timpul examenelor propriu-zise se va face în condiții stricte care includ luarea temperaturii la intrare și asigurarea unei suprafețe de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană, stabilește ordinul comun dat publicității sâmbătă seara de Ministerul Educației și de cel al Sănătății.

La intrarea în școli fiecărei persoane, fie că este elev, profesor sau personal auxiliar îi va fi măsurată temperatura, iar cei care au peste 37,3 grade nu vor fi primiți în incintă. În aceeași situație vor fi cei cu alte simptome respiratorii vizibile, precizează ordinul comun. Activitatea trebuie organizată în așa fel încât să se păstreze 2 metri distanță între persoane și cel puțin 4 metri pătrați alocați ca spațiu fiecăruia.

Ordinul mai prevede că grupele de pregătire vor avea cel mult 10 elevi, iau pauzele se vor lua câte 10 minute la fiecare oră, timp în care clasa va fi aerisită, iar programul în așa fel organizat încât elevii grupelor să nu se întâlnească.

Fiecare sală de clasă va fi igienizată cu biocide pe bază de clor și alcool, iar înainte de intrarea în sală aceasta va fi aerisită cel puțin o jumătate de oră. Elevii și profesorii vor trebui să poarte mască medicală simplă sau ne medicală și la așezarea în bănci trebuie să aibă cel puțin un loc liber în stânga și în dreapta și un rând liber în față și în spate.

Ordinul precizează și că măștile purtate vor fi colectate în locuri special amenajate.

Elevii din clasele a VIII-a, respectiv a XII-a sau a XIII-a vor reîncepe școala din 2 iunie până în 12 iunie pentru pregătirea examenelor naționale, respectiv a Bacalaureatului.

 

 

Sursa Grafica: MEN

Share.

About Author

Lasă un comentariu