Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Nu purtați mască în spații închise sau mijloace de transport în comun? Ce amendă riscați de luni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Persoanele care nu poartă mască în spații închise sau în mijloacele de transport în comun riscă amenzi, transmit cei de la Grupul de Comunicare Strategică.

”Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie  în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise, potrivit anexei “Măsuri de prevenire și control a infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă”, atașată Hotărârii nr. 24 a Consiliului Național pentru Situații de Urgență.

Amenzile pentru nepurtarea măștii sunt între 500 și 2500 de lei

Există și amenzi, ne lămurește Grupul de Comunicare Strategică: ” Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei”.

Într-un alt răspuns formulat de Grupul de Comunicare Strategică se precizează însă că scopul autorităților nu e totuși acela de a sancționa cetățenii, ” ci de a limita răspândirea virusului COVID-19. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii vor acționa în principal pentru îndrumarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

 

Credit foto: Aradon.ro

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu