Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Terasele rămân închise, a anunțat premierul. Noi decizii luni dimineața în ședința de guvern

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică seara, la capătul unei ședințe a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, că terasele vor rămâne deocamdată închise.

Premierul a mai spus și că îi permite legea pentru starea de alertă, 55  prevede la articolul 8, alineatul 1 posibilitatea acestei măsuri. ”La articolul 8 din lege există aliniatul 1 care dă posibilitatea deschiderii teraselor. Le vom menține închise”, a mai spus Orban.

Acesta a anunțat și că luni dimineață va avea loc o nouă ședință a Comitetului Naţional pentru Situații de Urgenţă , fost convocată pentru luni, 7,30 dimineaţa, iar ședința de Guvern este anunțată pentru ora 8.00, . Acesta a precizat că ambele ședințe sunt necesare pentru a institui starea de alertă în baza Legii 55 care fost aprobată săptămâna trecută de Parlament. Va fi aprobată o hotărâre de Guvern, necesară instituirii stării de alertă în baza legii, care va cuprinde tot ceea ce prevede legea, planul de măsuri cu cele trei anexe, a mai spus Orban. Aceasta a precizat că odată cu adoptarea hotărârii de Guvern, se va institui “o stare de alertă în care de data asta avem toate mijloacele necesare pentru respectarea legii”.

Premierul  a mai spus că tot luni va convoca toate instituțiile care au atribuții de control și care au abilitarea legală de a dispune măsurile pentru respectarea regulilor stabilite prin lege și prin hotărârea de Guvern, în cadrul stării de alertă.

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu