Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Câțiva tineri au aflat pe pielea lor cât costa ignorarea masurilor din starea de alerta. Jandarmii vin cu studii de caz

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Relaxarea excesivă și ignorarea completă a măsurilor din starea de alertă i-a adus  pe mai mulți tineri în situația de a fi amendați de jandarmi. S-a întâmplat ieri în Bistrița cu un grup de tineri din Domnești și Beclenuț care se plimbau pe străda Riodnei fără declarație pe proprie răspundere de deplasare în afara localității de domiciliu.

O patrulă de jandarmi le-a cerut actele, iar în urma legitimării  au constat că nu aveau domiciliul în Bistrița și nici declarații care sa ateste că au motive întemeiate să nu se afle în   localitatea de domiciliu. ”Cei patru nu au putut prezenta niciun înscris în acest sens, ca urmare au fost sancționați cu câte 500 de lei fiecare” transmit jandarmii într-un comunicat de presă.
Ei transmit si care este baza legală a amendării în stare de alerta: ”Conform Hotărârii de Guvern nr. 394 din 18 mai 2020, privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, anexa nr 3, art. 2, pct. 3, „la solicitarea personalului instituțiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării interdicției prevăzute la pct. 2, pentru justificarea deplasării în afara localității persoanele prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere cu privire la motivul deplasării, completată în prealabil.

Sancționați pentru staționare  în grupuri mari 
Alți tineri au scăpat doar cu avertisment  pentru că staționau sau se deplasau în grup mai mare de 3 persoane fără să aibă relații de rudenie. S-a întâmplat ieri pe strada   Panait Cerna. Deocamdată jandarmii n-au dat amenzi, însă nu e deloc sigur că cei surprinși pe viitor în grupuri vor scăpa.

Jandarmii atrag atenția:  „în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mare de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri. Pentru aceste fapte, sancțiunile sunt cuprinse între 500 și 2.500 lei și se aplică conform legii nr. 55 din 15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID -19, art. 65, lit. m. De asemenea, continuă acțiunile preventive și de informare a populației dar și cele de verificare a respectării măsurilor stabilite pentru spațiile publice închise – în mijloacele de transport în comun și magazine, care trebuie respectate pe perioada stării de alertă.

Jandarmii au verificat și dacă oamenii poartă mască în mijloacele de transport si in magazine, dar s-au rezumat deocamdată să facă recomandări: ” Conform Hotărârii de Guvern nr. 394 din 18 mai 2020, privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, art. 1 „în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție” transmite un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu