Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce amendă a primit Primăria din Rodna pentru că a făcut dezinfecția străzilor după cum l-a tăiat capul pe primar. Deputatul Iurișniți a făcut publică amenda

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți a dezvăluit ce amendă a primit Primăria din Rodna de la DSP după igienizarea de pomină a străzilor din comună cu un tun de zăpadă: 10000 de lei.

Parlamentarul USR a aflat valoarea sancțiunii după ce a solicitat public Direcției de Sănătate Publică să comunice rezultatul controalelor făcute după cele două acțiuni de dezinfecție stradală din Sângeorz Băi și Rodna din luna aprilie. La Rodna, acolo unde DSP a făcut controlul ulterior celui din Sângeorz Băi, amenda pe care a primit-o primăria din localitate pentru dezinfecția în regie proprie fără autorizare pentru activități DDD (deratizare, dezinfecție, dezinsecție)  a fost de 10000 de lei.

În același timp firma care a furnizat substanța de dezinfecție a primit o amendă de 2000 de lei pentru produse neconforme. ”Primarul Grapini va plăti acum tot din banii cetățenilor această amendă, cetățeni care si-au văzut sănătatea pusă în pericol de către un primar interesat mai mult de capitalul electoral decât de sănătatea cetățenilor și respectarea normelor legale!” a comentat deputatul USR sancțiunea primită de administrația din Rodna. Iată ca dacă punem presiune pe autorități, ele se pun în mișcare!” a mai spus Cristina Iurișniți, cea care a  sesizat inclusiv Ministerul Sănătății în acest caz.

Primarul din Rodna, Valentin Grapini a fost protagonist în ambele episoade a deratizărilor controversate de pe Valea Someșului. Primarul, care a folosit un tun de zăpadă de la pârtia pe care o amenajează atașat pe o autoutilitară, pe post de dispersor uriaș,  așa cum a văzut că s-a întâmplat prin Sinaia,  s-a apucat de  campania de dezinfectare cu biocid  a străzilor cu o săptămână înainte de acțiunea de la Sângeorz care a declanșat scandalul mediatic, adică în 15 aprilie..  Primarul din Rodna nu s-a sinchisit că Primăria pe care o conduce  nu este autorizată pentru a realiza dezinfecții ( sunt doar câteva în tot județul),  si a făcut toată acțiunea prin forțe proprii. Ba mai mult a exportat modelul dezinfecției, cu tot cu utilajul închiriat,  la Sângeorz Băi.

Pe străzile din Sângeorz Băi acțiunea a fost planificată pe linie de partid, prin asocierea în scris a unor consilieri PSD, a primarului din Rodna  si a deputatului PSD Daniel Suciu, după un vot în comitetul local pentru situații de urgență, acolo unde primarul orașului s-a abținut la vot. În Sângeorz Băi DSP care a fost sesizat după o anchetă în presă de instituția Prefectului, dar și după postări in rețelele de socializare  a ajuns după ce substanța dezinfectantă a fost îndepărtată de ploaie. Chiar și așa, după o anchetă  a aflat nu doar că cei care au acționat nu aveau autorizare dar și că substanța folosită a fost cu totul improprie, fiind un virocid folosit pentru ferme zootehnice, și nu pentru uz uman.

Citiți întreaga poveste aici: De râsu-plânsu: dezinfecția străzilor din Sângeorz-Băi, sponsorizată parlamentar, s-a făcut cu un biocid de uz animal, fără aviz DSP și fără firmă autorizată DDD

Potrivit directorului DSP Bistrița-Năsăud, Anca Andrițoiu, contactată de Bistrița Express cazul a fost declinat IPJ Bistrița-Năsăud, după ce au ajuns la concluzia că detaliile excedau competența Direcției de Sănătate Publică.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -Horea- VERZII de Bistrita-Nasaud în

    Nu mai spuneti ! De ce acest fenomen exceda competentele DSP ? Care este rolul d-vs ca nu imi dau seama. ? Asa zic toti cand vine mizerii si pe ape. Apm , Sga-ul se spala pe maini si zic fix la fel ca excedau detaliile si le transfera in mare viteza GARZII de MEDIU. Cred ca aceste institutii trebuie urgent reformate, simplificate si comasate ca sunt doar niste entitati parazitare pe capul statului prost si sarac dar fudul nevoie mare !

Lasă un comentariu