Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Peste două milioane de români vor primi măști gratuite, a decis Guvernul în această seară

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O ordonanță de urgență prin care românii din familiile defavorizate vor primi măști gratuite, câte 50 de persoană, pentru 2 luni, a fost adoptată astăzi în ședința de Guvern.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a oferit joi seară într-un briefing de presă detalii despre OUG-ul privind acordarea gratuită de măști către persoanele defavorizate. El a anunțat că vor beneficia de măștile gratuite în jur de 2,3 milioane de români, iar modalitatea de distribuire va fi prin Direcțiile de Sănătate Publică către administrațiile locale.

”În urma modificării în Parlament a hotărârii de guvern privind starea de alertă, am adoptat astăzi în ședința de guvern o Ordonanță de Urgență privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică, către autoritățile locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate. În acest sens, am aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a declarat ministrul.

Măștile vor costa în total 230 de milioane de lei, bani care au fost alocați prin aceeași OUG, prin care s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu această sumă.

Ministrul Tătaru a spus și că lucrurile trebuie să se miște foarte repede pentru ca măștile să ajungă cât mai repede la cei pentru care sunt destinate. ”  În trei zile de la aprobarea acestei OUG, autoritățile locale trebuie să trimită către DSP-uri lista cu aceste persoane, iar odată achiziționate, în trei zile DSP-urile vor trebui să vireze către autoritățile locale aceste măști”, a declarat Tătaru.

Care sunt categoriile defavorizate care vor fi beneficiare

Vor beneficia de măștile gratuite persoanele din familiile beneficiare de ajutor social, cele beneficiare de alocații pentru susținerea familiei, pensionarii cu pensii de până la 704 lei, persoane cu handicap.

Achiziționarea și distribuirea de măști gratuite către persoanele defavorizate ar fi trebuit făcute prin Ministerul Muncii, cu susținerea Poștei Române, a fost prima varianta de distribuire decisă de Guvern. Lucrurile s-au schimbat după ce  Parlamentul a decis ca măștile să fie achiziționate de Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică, acesta urmând să le pună la dispoziția autorităților locale.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu