Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Sfârșitul lunii septembrie- cel mai probabil termen pentru alegerile locale în viziunea Guvernului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premierul Ludovic Orban a avansat sfârșitul lunii septembrie drept cel mai bun termen pentru organizarea alegerilor locale, amânate din cauza pandemiei.

Primul ministru a explicat în această seară la un post de televiziune național că potrivit sepidemiologilor în lunile iulie și august  se așteaptă o scădere a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu Covid 19, așa că intervalul ar fi numai bun. Orban a avansat o dată și pentru alegerile parlamentare: ”Cel mai bun moment pentru organizarea alegerilor locale este sfârșitul lunii septembrie, în timp ce alegerile parlamentare ar putea avea loc în 6 decembrie, dacă epidemia de COVID-19 va permite, a declarat sâmbătă seară premierul Ludovic Orban.

Premierul a explicat și de ce începutul lunii decembrie ar fi nimerit pentru parlamentare, însă a spus și că evoluția pandemiei în al doilea val va influența data : ” Estimările privind valul 2 (al COVID – n.r) sunt pentru 15 octombrie – 1 noiembrie. Alegerile parlamentare trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme (…) Cea mai probabilă dată e 6 decembrie, dar va trebui să vedem cât de puternică va fi epidemia și dacă va permite organizarea unei campanii electorale”, a mai spus Ludovic Orban.

Nu e clar încă dacă Guvernul mai are apanajul stabilirii datei alegerilor, după ce un proiect  lege adoptat de Camera Deputaților în urmă cu 3 săptămâni  a stabilit că Parlamentul e cel care va decide. Guvernul a atacat însă proiectul legii cu pricina la CCR, e vorba de proiectul legii de prelungire a mandatului alesilor locali, la care parlamentarii PSD și UDMR au făcut un amendament prin care decid ei data alegerilor, și se așteaptă o decizie.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu