Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Modificări aduse Programului IMM INVEST: s-a renunțat la ipotecă și la certificatul de firmă afectată de Covid 19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Guvernul a modificat astăzi în ședința executivului programul de acordate a creditelor garantate de stat pentru întreprinderile mici și mijlocii, IMM Invest, după ce antreprenorii au reclamat numeroasele blocaje, iar numărul creditelor acordate a rămas unul mic.

Practic s-a renunțat la solicitarea ipotecilor de la antreprenori, adică a  garanțiilor de firme aduse, în condițiile în care oricum creditele sunt garantate în procent de 80-90% de stat, dar și la așa numitele certificate de firme afectate de pandemia de Covid 19.

Era un element de ambiguitate în ceea ce priveşte modul de aprobare, dacă firma a fost afectată sau nu, acel certificat Covid – am eliminat această cerinţă de a fi aprobat de la caz la caz”, a declarat  declarat ministrul Finanţelor, Florin Câțu la finalul reuniunii de Guvern. Guvernanții au mai adăugat că în măsura în care se va impune plafonul creditelor garantate de stat va fi ridicat. Potrivit ministrului Finanțelor băncile au acordat în jur de 1441 de credite în valoare de 1 miliard de lei.

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu