Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un asistent de la Ambulanță, contact al medicului bolnav a fost confirmat pozitiv cu Covid 19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Unul din cei doisprezece angajați ai Ambulanței Bistrița-Năsăud, considerați contacți direcți ai medicului de la SAJ care a fost confirmat ieri pozitiv la testul pentru Covid 19, a primit și el rezultat pozitiv.

Potrivit unei informări a Instituției Prefectului BN, din 12 probe testate astăzi în laborator 11 au ieșit negative, în timp ce una , aparținând unui  asistent medical este pozitivă. În schimb la Spitalul din Beclean, unde medicul este de asemenea angajat, nu s-a demarat nicio anchetă epidemiologică  legată de acest caz, pe motiv că ”nu s-au constat persoane care să se încadreze în sfera contacțilolor direct, conform metodologiei”.

Spitalul din Beclean s-a confruntat recent, la sfârșitul lunii aprilie cu mai multe cazuri de Covid 19: doi medici și trei asistente, majoritatea vindecându-se. Și Ambulanța Bistrița înregistrat mai multe cazuri, care au impus recent testarea întregului personal la începutul lunii mai. Îmbolnăvirea  asistentei șefe de la SAJ, al cărei soț a murit ca urmare a infectări cu Covid la începutul lunii mai a dus la testarea, atunci, a 67 de angajați ai Ambulanței BN, inclusiv a conducerii. În urma testului doi asistenți au fost depistați pozitiv la începutul lunii.

În total în Bistrița -Năsăud 28 de angajați din sistemul medical : între care 7 medici, 14 asistenți și 7 infirmiere au fost infectate cu Covid 19 de la începutul pandemiei. În prezent în Spital mai sunt 6 cadre medicale, care sunt pozitive la testele Covid 19

Share.

About Author

Lasă un comentariu