Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Ce se va întâmpla cu elevii care nu pot da examenele naționale sau Bacalaureatul. Președintele altă variantă decât ministrul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La loc comanda cu varianta ministrului educației de a gasi soluții separate pentru elevii care din cauza temperaturii în ziua examenelor  sau a izolării impuse, ori a altor situații nu pot susține probele de Bacalaureat sau Examenele Naționale.  La câteva ore după ce ministrul educației a anunțat că se caută soluții pentru ca acești elevi să poată susține într-o altă sală decât restul elevilor probele, președintele a anunțat soluția finală: evaluare națională în două sesiuni: una la timp și o alta, în 29 iunie, însă numai pentru cei izolați, carantinați ori cu bolnavi în ziua examenului. Bacalaureatul rămâne neschimbat: cei care nu ajung la sesiunea din iunie pot da în august, așa cum a fost și până acum.

Evaluarea va avea o a doua sesiune, dar numai pentru copiii care au fost bolnavi sau izolați sau carantinați” în perioada în care se desfășoară examenele în mod normal. Această a doua sesiune de Evaluare Națională va începe în 29 iunie.
“În privința Bacalaureatului, cu siguranță că și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și, pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care, din varii motive, nu pot veni la prima sesiune, se va organiza ca și în alți ani o a doua sesiune de Bacalaureat, în august”, a anunțat Iohannis” a fost anunțul președintelui de joi seara.

Stirea inițială : Ministrul educației , Monica Anisie a declarat joi la Digi 24 că elevii care au în ziua examenului temperatura peste valoarea admisă la intrarea într-o incintă ar putea susține examenul fie într-o sală separată, fie ceva mai târziu cu subiectele de rezervă.: ” Ne-am gândit că s-ar putea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc să intre la examen si să fie izolați de toți ceilalți, să susțină probele, sau pot da proba mai târziu, cu subiectul de rezervă așa cum s-a întâmplat anii trecuți”. Monica Anisie a spus și că Ministerul Educației lucrează împreună cu specialiștii din Ministerul Sănătății  și la o procedură specială pentru ca elevii aflați în izolare sau cei diagnosticați cu Covid 19 să poată susține examenele, dar că această procedură nu este încă finalizată.

Conform calendarului de examen în 15,16 si 18 iunie sunt programate probele scrise la Evaluarea Națională și în 11 și 17 iunie probele lingvistice și digitale ale Bacalaureatului, urmând ca dinn 22 iunie să înceapă probele scrise ale Bacalaureatului. Toate se vor desfășura în condiții speciale anul acesta: elevii vor purta mască, li se va lua temperatura la intrarea, iar băncile au fost amplasate la distanță de 2 metri între ele.

Share.

About Author

Lasă un comentariu