Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Uite că se poate: măștile pentru elevi au ajuns în județ la două zile de la adjudecarea licitației. Subiectul a făcut și victime colaterale

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud a recepționat în noaptea de vineri spre sâmbătă 156000 de măști destinate elevilor din clasele terminale care revin la școală din 2 iunie pentru cursurile de pregătire a examenelor, anunță Instituția Prefectului.

Măștile recepționate în această noapte la ora 3,00 au sosit cu un transport special și reprezintă jumătate din cele 325000  care urmează să ajungă în Bistrița-Năsăud. Măștile vor fi distribuite în cursul zilei de astăzi spre școlile din județ, conform unui grafic făcut de ISJ. Măștile de protecție au fost achiziționate de Guvernul României cu peripeții. O primă licitație ținută acum 5 zile a fost anulată de Executiv, care a ajuns apoi în situația de organiza o a doua,  sub presiunea timpului.

Licitația cu numărul 2 a fost adjudecată în urmă cu două zile de cinci companii, contractele încheiate în regim de urgență și apoi într-un interval de o singură zi măștile au fost expediate către județe.

Cum a rămas un director de școală din Bistrița fără funcție din cauza măștilor

Directorul școlii generală 5, ”Lucian Blaga”, Mihai Cosma  a rămas fără funcție după ce, convins că măștile nu vor ajunge la timp, le-a cerut vineri, într-o videoconferință profesorilor școlii să le comunice elevilor din clasa a 8-a că nu se vor ține cursurile pregătitoare pentru că instituția de învățământ nu le poate asigura copiilor, potrivit  Timponline.ro. Inspectorul școlar general Mihai Mureșan a intervenit imediat și le-a cerut profesorilor de la Scoala Generală Lucian Blaga într-o altă videoconferință să organizeze cursurile conform graficului inițial, iar directorului Cosma, cel care nu s-a consultat cu ISJ atunci când a luat decizia, i s-a cerut demisia pentru modul în care a manageriat situația.

Prefectul Stelian Dolha a confirmat pentru Bistrița Express incidentul și spune că directorul cu pricina a avut un comportament greu de acceptat: ” nu poți să iei asemenea decizii fără să te consulți cu nimeni. Nu poți să suspenzi cursurile de pregătire cu de la sine putere pentru acești copii, fără să te informezi înainte.  Măstile erau pe drum, au și ajuns între timp, dar domnul director le spune profesorilor că elevii  nu vor avea măști. Nici măcar n-a încercat o soluție alternativă. E inacceptabil” . Prefectul a explicat că l-a sunat personal pe director pentru a afla de ce a suspendat pregătirea elevilor și cum a ajuns la concluzia că nu se pot asigura măștile pentru copii: ” nu a dorit să comenteze, mi-a răspuns doar că și-a dat demisia”, a mai spus prefectul.

Share.

About Author

Lasă un comentariu