Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrițeni prinși că au trișat cu izolarea s-au trezit în carantină hotelieră pe banii lor.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Situație delicată pentru 17 locuitori din Bistrița-Năsăud prinși de polițiști și jandarmi că n-au fost acasă, unde ar fi trebuit să stea în izolare strictă, atunci când au fost verificați.

Toți cei 17 plimbăreți identificați în perioada 15 mai – 1 iunie, au plătit scump pentru nerespectarea condițiilor izolării: au fost plasați în carantină instituționalizată sub paza jandarmeriei și vor fi puși să plătească la final toate costurile cu masa și hotelul de carantină.

De ce s-au expus riscului? simplu: n-au crezut că-i prinde cineva dacă fac o plimbare scurtă. ”Motivele cu care aceste persoane au încercat să se justifice sunt acțiuni banale, dar care pot avea repercusiuni grave pentru cei din jur! Astfel, reamintim tuturor celor aflați în izolare că vizitele la iubit/iubită, plimbările, fie ele în localitatea de domiciliu sau în afara acesteia, activitățile de amenajare/renovare sau efectuarea de cumpărături sau alte activități care implică deplasarea în afara locuinței sunt riscante pentru sănătatea persoanelor cu care intrați în contact.” transmite Instituția Prefectului într-un comunicat de presă.

Prefectul Stelian Dolha le transmite celor peste 2600 de persoane aflate în izolare, majoritatea întorși din străinătate sau contacți direcți ai unor bolnavi de Covid 19 să nu riște ieșiri imprudente din izolare: „Fac din nou un apel către toți cetățenii care se află în izolare la domiciliu și le reamintesc că respectarea acestei măsuri este benefică atât pentru sănătatea lor, cât și pentru a celor din jur! Știu că nu este ușor, dar faptul că ne aflăm într-o perioadă de relaxare nu înseamnă că nu mai trebuie să ne protejăm, înseamnă că trebuie să ne asumăm măsurile de igienă, distanțare socială și siguranță reluându-ne, treptat, activitățile zilnice. Fac un apel la responsabilitate” a transmis prefectul Dolha.

Share.

About Author

Lasă un comentariu