Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Spitalul Județean nu relaxează măsurile de protecție pe fondul creșterii numărului de cazuri. Nici Policlinica nu o face

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Spitalul Județean de Urgență Bistrița nu va relaxa prea curând măsurile de protecție împotriva COVID 19, în condițiile în care numărul cazurilor internate cu teste pozitive la SARS COV 2 a crescut în ultimele zile până către o cifră apropiată de vârful pandemiei.  Managerul SJU, Gabriel Lazany a postat de altfel astăzi un mesaj pe pagina sa de socializare în care scrie că nu e cazul să ne relaxăm prea tare și că Spitalul Județean, care și-a făcut inițial planuri de ridicare a unor restricții va păstra deocamdată toate măsurile.

Sfârșit de mai pe scădere, creștere la început de iunie

Lazany vorbește și despre cifrele în creștere la început de iunie  după o perioadă de scădere la final de mai: ” Sfârșitul lunii Mai părea promițător. Cazurile pozitive COVID-19 începuseră să scadă, astfel încât luna Iunie a început cu doar 58 de pacienți pozitivi internați.
 Cu toate că ne făceam planuri pentru o viitoare relaxare a activității din spital, am decis să rămânem precauți, și am păstrat toate măsurile de siguranță și restricțiile stabilite încă dinainte să fie instituită starea de urgență.”  Și are și un mesaj pentru public : ”Concluzie: Relaxarea este prea relaxată!!!Fiți prevăzători și protejați-vă! Este singura modalitate de a rămâne sănătos” . De altfel la începutul lunii iunie s-au înregistrat în județ  patru cazuri de decese a unor persoane infectate cu Covid 19, trei dintre acestea într-o singură zi: în 1 iunie. Joi, 4 iunie  numărul persoanelor infectate în județ a marcat o cifră întâlnită doar în vârf de pandemie: 13 nou infectați: vineri, 5 iunie numărul celor nou infectați a coborât la patru persoane. La finalul lunii mai nu erau mai mult de două persoane zilnic cu teste pozitive.

Policlinica  păstrează  restricțiile

În Ambulatoriul Bistrița-Năsăud măsurile de acces nu se schimbă, a explicat dr Ștefan Pop, coordonatorul Ambulatorului SJU  într-un interviu pentru Bistrița Express : pacienții, obligatoriu cu programare, trec prin triajul din afara clădirii, completează declarația pe proprie răspundere că nu au fost cantacți persoane suspecte de COVID 19, ca nu au fost plecați în străinătate, luarea temperaturii e obligatorie. Protocoalele privind persoanele cu temperatură la intrare rămân în vigoare: sunt sfătuite să sune la medicul de familie sau dacă au și simptome respiratorii intra într-o camera de triaj până la venirea ambulanței. De altfel mesajul oficial rămâne: ”Dacă nu ai febră sau simptome respiratorii și nu e o urgență trebuie să contactați medicul de familie și să rămâneți izolați. Nu veniți în Policlinică!” e mesajul transmis
În cabinete se mențin măsurile speciale de dezinfectare, echipament al medicilor iar în unele cabinete considerate cu risc mai mare medici îmbracă combinezoane de protecție și vizete.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu