Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrițeanul care-a făcut infarct într-un spațiu de carantină a fost îngropat marți. Cine a asigurat costurile înmormântării

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bărbatul de 52 de ani care-a murit subit săptămâna trecută într-un spațiu de carantină de la Colibița a fost înmormântat abia astăzi în cimitirul de pe strada Tărpiului din Bistrița.

Omul a făcut infarct în timpul nopții, a indicat rezultatul autopsiei care a venit după ce testul pentru COVID 19 a ieșit negativ. Autoritățile au realizat, după stabilirea cauzei morții că n-are cine să-l îngroape pe bărbatul, reîntors recent din Germania. Divorțat și fără copii, bistrițeanul avea în oraș un frate cu stare materială precară și o mamă bolnavă, undeva într-un sat din Șieu Măgheruș. ”Am luat legătura cu fratele defunctului și ne-a spus că nu-l poate îngropa, omul nu are loc de muncă, are mai mulți copii (nn.fratele), unul  cu handicap și o stare financiară complicată” a explicat prefectul Stelian Dolha, marti seara la AS-TV.

Așa că autoritățile s-au mobilizat și au dat o mână de ajutor familiei: trupul bărbatului a fost înmormântat în Cimitirul de pe strada Tărpiului într-un loc pus la dispoziție de municipalitate, la solicitarea prefectului, sicriul, serviciile funerare au fost asigurate din donații tot la solicitarea prefectului iar un preot de la Biserica Protopopiatului a ținut ceremonia funerară. Prefectul Stelian Dolha a fost prezent la înmormântare : ” m-a impresionat situația bărbatului si a familiei sale, a fost o dramă tot ce i s-a întâmplat, și cum a murit”. 

Bărbatul de 52 de ani se întorsese din Germania și a ajuns în carantină, după ce a fost depistat de jandarmi că nu a respectat măsurile de izolare și nu era acasă. A fost găsit mort în cameră, după ce jandarmii care păzeau clădirea au spart ușa sesizați de administratorii spațiului alertați că omul nu-și luase micul dejun și nici nu răspundea la telefoane.

Share.

About Author

Lasă un comentariu