Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ofițer de carieră din Poliția Bistrița-Năsăud reținut de procurorii DNA. E acuzat de luare de mită și trafic de influență

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un ofițer de poliție judiciară din Bistrița-Năsăud, cu grad de comisar șef a fost reținut astăzi pentru 24 de ore de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj care-l acuză de infracțiuni de luare de mită și trafic de influență. Pe numele ofițerului Adrian Crăciunescu, 42 de ani  procurorii DNA au dispus ”punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 9 iunie 2020, a inculpatului Crăciunescu Adrian, ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de poliție al județului Bistrița Năsăud, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.” anunță un comunicat de presă postat pe site-ul DNA.

Potrivit  procurorilor ar exista date și probe care conturează următoarea stare de fapt: care ar arăta că în perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofițerul de poliție acuzat ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor, pentru ” a urgenta cercetările într-o lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală, dar și pentru a interveni pe lângă procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar penal în care soțul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată.
Concret, în zilele de 21 și 23 mai 2020, inculpatul ar fi pretins și primit de la martor suma de 2.400 lei pentru urgentarea soluționării lucrării în care martora avea interes procesual, iar ulterior, ar fi pretins suma de 2.000 euro, susținând că va interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul penal” mai susține comunicatul. Procurorii DNA susțin și că Adrian Crăciunescu ar fi fost prins în flagrant  ieri, 8 iunie  când ar fi luat de la aceeași persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenției promise : ”Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”

Crăciunescu urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj astăzi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Adian Crăciunescu este ofițer de carieră, absolvent al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, cu 20 de ani de carieră. A condus i un sindicat al polițiștilor din Bistrița-Năsăud pe care el l-a și înființat, afiliat ProLex.

Share.

Lasă un comentariu