Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Starea de alertă s-ar putea prelungi, anunță Ministrul Sănățății. Ce măsuri de relaxare ia totuși în calcul Guvernul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Transmiterea comunitară a coronavirusului dar și focarele nou apărute nu recomandă renunțarea la starea de alertă, care ar putea continua și după 15 iunie, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Nelu Tătaru, luni seara la B1 TV.

Decizia se va lua însă la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență care va decide, în funcție de analiza pe care o va face până săptămâna viitoare, dacă prelungirea se va impune: ”Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a spus ministrul.

Autoritățile iau în calcul însă și noile măsuri pentru  treia etapă de relaxare, joi urmând să anunțe ce schimbări vor urma din 15 iunie: ”Sunt discuții încă referitor la a treia etapă de relaxare în care ne gândim la mall-uri, în unele condiții. După cum știți, pe 12 iunie se termină anul școlar, deci părinții care stăteau cu copiii acasă se vor întoarce la serviciu și va trebui să găsim soluții pentru grădinițe, creșe sau after-school-uri. Ne gândim la toate aceste lucruri în zilele următoare, urmând ca joi să anunțăm acele noi măsuri de relaxare. Decizia merge pe evoluția, în următoarele zile, a numărului de cazuri. Joi am avut un număr de 238 de cazuri noi, apoi toate zilele care au urmat au avut sub 200 de cazuri noi. Numărul de cazuri de terapie intensivă a fost în jur de 150, ceea ce se menține și astăzi. Dacă evoluția este favorabilă, joi vom putea anunța ce va urma de lunea cealaltă”, a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu