Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

A fost prăpăd azi noapte la Negrilești: în câteva minute apele au acoperit grădini și drumuri. Prognoza meteo anunță și azi averse în județ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O ploaie, în ropote, de câteva minute a fost suficientă să inunde marți seara grădini, curți și drumuri în comuna Negrilești. Oamenii au privit neputincioși cum în câteva minute li s-au inundat beciurile, curțile iar peste culturi apa era și de o jumătate de metru.

Unul dintre cele două pârâuri care traversează comun, plin de aluviuni s-a umflat rapid, ajutat și de apele în torent venite de pe dealuri: ” când ne-a spus un vecin că apa mătură drumul și a ajuns și pe pod nu n-a venit să credem” a explicat pentru Bistrița Express jurnalistul Raimond Petruț, locuitor al Negrileștiului.

 

Prefectul Stelian Dolha a ajuns  în zonă marți seara pentru o evaluare a pagbelor și a rămas până după miezul nopții: ”Aseară târziu, după aversele de ploaie care au lovit Negrileștiul am evaluat la fața locului proporțiile pagubelor: foarte multe grădini și terenuri agricole inundate, de pe care oamenii nu vor mai culege roade, într-o zonă altfel productivă, beciurile și curțile caselor inundate, străzi și drumuri măturate de apele umflate ale unuia dintre pâraie, rămas nedecolmatat. În această dimineață facem evaluarea, împreună cu ISU și Apele Române, în cel mai scurt timp și căutăm soluții pentru despăgubirea celor care au suferit pagube consistente.” a scris prefectul pe facebook.

Prognoza meteo anunță și astăzi averse de ploaie în Bistrița-Năsăud. Județul este vizat de o avertizare meteo de cod galben de miercuri, 10 iunie de la ora 12,00 până joi la ora 10,00. Sunt anunțate averse peste 30 de litri/mp , grindină, vijelii, descărcări electrice.

Share.

About Author

Lasă un comentariu