Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR-iștii îi verifică pe viceprimarii de orașe din BN la atribuții: cel de la Beclean, primul în vizor.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

USR Bistrița-Năsăud a ajuns la concluzia că viceprimarii micilor orașe din județ cam taie frunze la câini. Altfel spus iau lunar bani frumoși, dar n-au prea primit atribuții, funcțiile acestora fiind mai degrabă un troc politic. Primul vizat e vicele de la Beclean, care n-ar avea în atribuții decât transportul școlar. Mult prea puțin pentru banii care-i încasează, transmit într-un comunicat de presă cei de la USR Bistrița-Năsăud. Ei cred că și că situația e una șablon:

După statisticile ultimilor ani, în Bistrița-Năsăud se înregistrează cel mai mic nivel al salariului mediu dintre toate cele șase județe ale regiunii de nord-vest. Nu același lucru se vede însă dacă ne raportăm strict la bugetari, ale căror venituri salariale, pe categorii profesionale, sunt identice la nivelul întregii țări. Ceea ce surprinde sunt diferențele între nivelul responsabilităților pe care le au, în unele cazuri, cei care fac parte din aceeași categorie bugetară, în special în administrația publică locală. În această situație se află bunăoară viceprimarul orașului Beclean, a cărui încadrare este la fel cu a celor din Năsăud și Sângeorz-Băi (dat fiind numărul similar de locuitori ai orașelor respective), dar ale cărui responsabilități cu greu justifică salariul plătit din bugetul local.” atrag atenția cei de la USR Bistrița Năsăud.

Viceprimarul care coordonează microbuzul școlar

Useriștii se întreabă după ce au consultat organigrama Primăriei din Beclean dacă un viceprimar poate fi păstrat doar pentru a fi pus să supravegheze transportul școlar: ”Mai exact, consultând organigrama după care funcționează Primăria Beclean, aprobată de consilierii locali prin HCL 60/21.05.2018, oricine poate constata că atribuțiile viceprimarului se reduc la a coordona compartimentul… „microbuz școlar”! Oare doar la atât se rezumă competența și priceperea viceprimarului orașului Beclean? Un simplu șofer pentru microbuzul școlar al Becleanului nu era suficient? Întrebările își pot afla răspunsul probabil doar în jocurile politice, știut fiind că actualul viceprimar al orașului este și președintele organizației locale UDMR. Iar cum orice vot contează pentru asigurarea unei majorități în consiliul local, „eternul edil” PSD al Becleanului – care dirijează totul în Primărie, mai puțin… microbuzul școlar – l-a ținut aproape pe liderul UDMR „oferindu-i” de vreo 20 de ani încoace postul de viceprimar fără prea mari bătăi de cap, doar pentru votul său „pentru”.

Așa cum suntem convinși că viceprimarul UDMR al Becleanului poate și știe mai mult decât să coordoneze un simplu compartiment de… microbuz școlar în cadrul primăriei, tot așa suntem convinși că și locuitorii Becleanului merită mai mult din partea angajaților săi din administrația locală, ale căror salarii le plătește din bugetul local” este concluzia celor de la USR Bistrița Năsăud

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu