Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum va arăta relaxarea din 15 iunie: gata cu izolarea dacă te întorci din Austria, Bulgaria sau Grecia. Se deschid cu restricții mall-urile, afterschoolul și creșele

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premierul Orban a vorbit  joi, la începutul ședinței de Guvern despre restricțiile care urmează să fie ridicate din 15 iunie. Condițiile relaxării au fost propuse  în Comitetul Național pentru Situații de Urgență și includ renunțarea la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din țări cu număr mic de cazuri, dar și deschiderea mall-urilor cu excepția restaurantelor și a cinematografelor de aici, deschiderea afterschool-urilor, creșelor sau grădinițelor în condiții stricte. Iar grupurile publice în aer liber pot fi de maxim 6 persoane care nu sunt din aceleași familii.

“În cadrul CNSU am decis sa propunem pentru HG reluarea unor activitati si o serie de alte masuri de relaxare. O măsura extrem de importanta priveste izolarea la domiciliu a persoanelor care vin din alte tari. INSP va aplica o metodologie de evaluare a nivelului de raspandire a pandemiei in alte tari si se va acorda un indicator, coeficient pentru ultimele 14 zile. Toate care vor avea coeficient sub 5 vor intra la exceptarea masurii de izolare”, a anuntat premierul.

Orban a explicat că face referire la țări cu nivel redus de răspandire, precum: Austria, Bulgaria, Grecia, țari va fi reluat și traficul aerian, cu monitorizare la 14 zile.

“Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune reluarea activitatii economice in mall-uri. Vom păstra interdicția privitoare la cinematografe, restaurante din cadrul mall-urilor. Cele de pe terase vor fi permise. Acele săli de jocuri care exista în mall se vor menține interdicțiile”, a mai precizat premierul.
Premierul a recomandat soluții pentru supravegherea copiilor în familie, chiar dacă
a precizat ca se vor deschide grădinițele, creșele si after-school-urile “Recomandarea e sa găsească soluții în cadrul familial, dar dacă nu există, permitem în condiții extrem de stricte redeschiderea gradinitelor, after-school”, a mai spus premierul.

Activitățile recreative vor fi permise de la trei la sase persoane , inclusiv pentru activitatile sportive si recreative din aer liber pentru o gama larga de activitati sportive si recreative. ”Se permite reluarea activitatilor pentru jocurile de noroc, Loteria, casele de pariuri care prezinta un risc epidemiologic relativ scazut”, a mai Orban.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu