Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Focarul de Covid 19 de la Caminul de Bătrâni din Maieru s-a extins: doar 3 rezidenți au rămas neinfectați

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Majoritatea rezidenților Centrului Rezidenţial pentru Vârstnici “Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” din Maieru, adică 18 beneficiari internați au fost diagnosticați  cu CoVid-19.

Ultimele teste făcute pe RT PCR sâmbătă, 13 iunie  a arătat că 18 din cei 21 de rezidenți de la Maieru sunt infectați cu Covid 19. Lor li se adaugă trei infirmiere și bucătăreasa centrului, depistați și ei pozitivi la testare.

”Toate persoanele diagnosticate cu CoVid-19 au fost transferate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru a primi îngrijiri specifice” anunță Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, în timp ce ceilalți trei  beneficiari ai centrului pentru vârstnici care au avut rezultate negative la testarea pentru Coronavirus, au fost transferate într-un apartament pus la dispoziție de Primăria Maieru, pentru a se efectua dezinfecția la centru.

Autoritățile anunță și că în urma anchetei epidemiologice, au fost izolați contacții persoanelor infectate. Inițial la testările periodice, care se fac personalului centrelor rezidentiale din două în două săptămâni au fost depistate trei cazuri de infectare la Maieru. La celălalt centru rezidențial unde s-au depistat doua cazuri la sfârșitul săptămânii trecute, este vorba de Nuseni, focarul nu s-a întins si testarea rezidenților, în jur de 90 de persoane nu a depistat alte infectări cu Covid 19.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu