Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O grupare care escroca bătrâni oprită de polițiști înainte de a pune mâna pe apartamentul unei pensionare din Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polițiștii bistrițeni au reușit să rupă plasa înșelătoriilor țesută de o grupare formată din mai mulți indivizi, bărbați și femei din Bistrița care păcăleau vârstnici să încheie contracte de credite pentru achiziția unor bunuri pe care și le însușeau. În total în vizorul polițiștilor de la Investigații Criminale s-au aflat timp de câteva luni cinci bistrițeni.

Pe urma escrocilor polițiștii au reusit să pună capăt unei acțiuni de înșelătorie care era pe punctul să o lase pe o bătrânică fără apartamentul în care locuia, susține un comunicat de presă al IPJ. Iar acțiunea finală în urma cărora au izbutit  să strângă suficiente probe ar fi fost o amplă acțiune de percheziție  la mai multor domicilii din Bistrița, făcută chiar duminică, 14 iunie de polițiști, procurori cu sprijinul polițiștilor de la Acțiuni Speciale.

De altfel trei dintre persoanele suspectate  de înșelătorie, dar și de furt și tentativă de  înșelătorie,  un bărbat de 51 de ani, un altul de 36 și o femeie de 40 de ani au fost reținute după percheziții, iar astăzi un judecător a confirmat mandatul de arest de 30 de zile.

Despre ei polițiștii susțin că  în perioada 26 mai-12 iunie 2020 ar fi înșelat prin diferite metode, inclusiv prin arogare de calități mincinoase 3 persoane pe care le-ar fi determinat să le înmâneze diverse sume de bani.  ”Polițiștii au intrat pe fir înainte ca aceștia să obțină dreptul de proprietate asupra unui apartament situat în Bistrița, estimat la peste 35.000 de euro.” precizează comunicatul de presă.

Cei trei fac parte însă dintr-o rețea mai largă ale căror acțiuni se întind până în anul 2018 si care si-au schimbat modul de acțiune: ”Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada august 2018-martie 2020, trei bărbați cu vârste de 27, 36 și 56 de ani, dar și o femeie în vârstă de 40 de ani, toți din Bistrița, ar fi indus în eroare, prin folosirea unor calități mincinoase, 5 persoane (majoritatea în vârstă, care locuiau singure), determinându-le să contracteze credite pentru achiziționarea unor produse pe care și le însușeau ulterior, fără a mai achita ratele. Totodată, a reieșit faptul că, la data de 26 februarie a.c., tânărul de 27 de ani, împreună cu cel de 36 de ani ar fi sustras, din locuința unui bistrițean, suma de 4700 de lei” arată comunicatul de presă al poliției.

Întregul prejudiciu de care sunt acuzați cei arestați ar fi estimat la peste 80.000 de lei.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu