Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Prima probă a evaluării ”cu mască” a decurs fără incidente

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mai puțin de 4 % dintre candidații din Bistrița-Năsăud nu s-au prezentat la prima probă a evaluarii naționale, desfășurată luni în întreaga țară. 106 candidați din cei peste 2800 înscriși în județ  n-au mai ajuns la examen  în această dimineață.

Luarea temperaturii n-a constituit un obstacol pentru niciunul dintre elevii bistrițeni, testul termometrizării fiind trecut de absolut toată lumea, a comunicat ISJ  De altfel în pofida temerilor, proba termometrului a oprit un singur elev în toată țara, la Constanța, să participe la examen.  Elevii au trebuit să poarte mască pe toată durata examenului,  iar condițiile au inclus circuite separate, distanțare socială pe holuri și în clase, dezinfecție. De altfel prefectul Stelian Dolha a vrut să vadă personal care sunt condițiile de desfășurare a examenului și a trecut în această dimineață înaintea examenului prin mai multe școli din oraș. ” Școlile din județ dau  alături de elevii lor un examen, cel al modului în care conducerea și profesorii au reușit să se mobilizeze și să asigure condiții optime la o altfel de Evaluare Națională. Am verificat în această dimineață, înainte de începerea primului examen al Evaluării Naționale care sunt condițiile în care elevii au fost întâmpinați și în care vor susține probele la câteva din școlile bistrițene” a scris ulterior prefectul pe facebook.

Școlile din județ dau astăzi alături de elevii lor un examen, cel al modului în care conducerea și profesorii au reușit să se mobilizeze și să asigure condiții optime la o altfel de Evaluare Națională. Am verificat în această dimineață, înainte de începerea primului examen al Evaluării Naționale care sunt condițiile în care elevii au fost întâmpinați și în care vor susține probele la câteva din școlile bistrițene

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu