Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doi rezidenți ai Căminului de bătrâni de la Maieru, acolo unde este un focar Covid 19, au murit. Cine i-a îmbolnăvit pe bătrâni VIDEO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doi rezidenți din cei 18 infectați cu Covid 19 de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Maieru au decedat aseară. Este vorba, spun surse oficiale pentru Bistrița Express  de o femeie de 84 de ani și de un bărbat de 64 de ani, bolnav de Parkinson.

Contactată telefonic de Bistrița Express directoarea Direcției de Sănătate Publică BN, dr Anca Andrițoiu a confirmat decesul celor doi:  bărbatul a murit la Terapie Intensivă, unde a fost internat recent de la Infecțioase,  iar în scurt timp a ajuns în terapie intensivă și femeia de 84 de ani, a cărei stare s-a alterat brusc. Octogenara, care avea diabet zaharat, hipertensiune arterială și luxație de mandibulă a murit în 17 iunie, în ziua în care a fost transferată la terapie intensivă, potrivit unei informări a Instituției Prefectului. Bărbatul de 64 de ani, internat la Terapie Intensivă încă din 13 iunie a murit patru zile mai târziu. Pe lista oficială sunt decesele cu numărul 38 și 39 din județ.

Inițial cei 18 rezidenți ai Căminului de la Maieru nu a avut forme grave la depistarea infectării cu Covid 19,  unii nici nu au avut simptome însă foarte repede în cazul unora situația s-a schimbat în rău. În total 22 de persoane din care 3 membri ai personalului și 18 rezidenți  ai Centrul Rezidențial pentru Vârstnici Sfinții Zaharia și Elisabeta din Maieru au fost diagnosticați a sfârșitul săptămânii trecute cu Covid 19, iar centrul a fost închis pentru dezinfecție. Doar trei dintre cei internați în centru au scăpat cu teste negative și sunt cazați într-un spațiu pus la dispoziție de Primăria Maieru.

Prefectul acuză inconștiența unei infirmiere
Focarul de Covid 19 din Căminul pentru Persoane Vârstnice din Maieru ar fi pornit de la o infirmieră, care nu și-a luat mijloace de protecție speciale. Prefectul Stelian Dolha a declarat într-o emisiune realizată de Bistrița Express și As-TV că nenorocirea a pornit de la o infirmieră care n-a folosit echipament de protecție, invocând starea de sănătate care nu i-ar permite să poarte mască: ” E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Lucrurile nu pot rămâne așa. Va urma o anchetă mai amplă după ancheta epidemiologică care ne-a arătt ce s-a întâmplat acolo” ne-a declarat prefectul Dolha.

Directoarea Direcției de Sănătate Publică, Anca  Andrițoiu a confirmat spusele prefectului: da,  așa. este. Va urma o anchetă mai amplă, noi vom aplica amenzi pe partea noastră..” a mai spus Anca Andrițoiu. Ea s-a arătat extrem de supărată pentru întreaga situație: ” a fost bine, lucrurile au fost sub control și acum ne confruntăm cu așa ceva. Sunt tare supărată” a spus Anca Andrițoiu, care a amintit cazul de la Nușeni, unde un cămin cu 100 de rezidenți a gestionat bine situația infectării a doi  angajați, fără ca boala sa se extindă și la restul.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu