Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Avertismentul lui Raed Arafat: ”Nu-i ascultați pe cei care spun despre COVID 19 că e o biată gripă. Bolile banale nu se răspândesc cu viteza asta și nici nu ucid atâția oameni”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Revoltat de unele opinii venite  din lumea medicala care minimalizează efectele infecției cu Covid sau susțin că este o simplă boală  secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre sutele de cazuri de infectare ale personalului medical care au evoluat dramatic din lumea întreagă, și care s-au îmbolnăvit în timp ce își tratau pacienții.” Acum câteva zile, un profesor în medicina spunea, într-un interviu despre COVID-19, ca este vorba doar despre o “biata gripa” ! În lume, zeci de mii de persoane din domeniul medical s-au infectat cu virusul care cauzează Covid-19, unii ajungand sa fie in stare critica.” spune Arafat într-o postare pe facebook. Arafat enumără statisticile negre cu numărul cadrele medicale decedate în lupta cu coronavirusul pe întreg mapamondul: ”decesele cauzate de COVID-19 in randul cadrelor medicale din Rusia au ajuns la aproape 500. In SUA numarul deceselor cadrelor medicale a atins aproximativ 600 iar in Italia, Spania, China si alte tari, decesele in randul cadrelor medicale au fost tot la un nivel ridicat” pentru a reaminti ce se întâmplă în țara noastră: ”In România, am pierdut colegi de la serviciile de ambulanta, Pompieri, Politie, sectiile din spitale, iar unii au fost salvati la limită dupa o lunga lupta între viață si moarte pe paturile de terapie intensiva” pentru a se întreba: ”Oare este chiar vorba despre o “biata gripa” cum spunea colegul nostru profesor?.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență reamintește  că boala provocată de noul coronavirus nu are un vaccin , continuă să se răspândească în lumea întreagă, continuă să ucidă, iar pandemia e abia la început : ”Gripa obișnuită, chiar dacă duce la decesul unui număr de pacienti anual, aceasta nu ucide personalul medical care ingrijeste pacienții respectivi. Covid-19 este o boala serioasa, fără tratament si fara vaccin, care continua sa se răspândeasca pe plan mondial. Peste 8,500,000 de persoane infectate si aproape de 500,000 persoane decedate pe plan mondial, iar pandemia inca este la inceputul ei dacă luam în considerare intregul mapamond.

Indiferent de ce comenteaza unii si afirma altii despre aceasta pandemie, indiferent de cat incearca unii sa va convinga ca masurile luate au fost exagerate si ca aceasta boala nu este asa de grava, intrand in logica conspiratiei mondiale , COVID-19 este o problema serioasa de sanatate publica iar limitarea raspandirii acestei boli depinde de noi toti”.

Raed Arafat face și un apel disperat: ”Nu ascultati pe cei care încearca sa va convinga ca aceasta infectie este una banala. Bolile banale nu se raspandesc cu viteza cu care COVID-19 se raspandeste si nu ucid sute de mii de oameni si mii de persoane din domeniul sanitar care mor la datorie ingrijind pe cei infectati cu virusul care cauzeaza aceasta boala”

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu