Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Medii mari la evaluarea națională: 76,7% dintre candidații prezenți la evaluare în Bistrița-Năsăud au luat medii peste 5

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rezultatele elevilor din Bistrița-Năsăud la Evaluarea Națională, afișate astăzi pe site-ul evaluare.edu.ro indică medii mult mari decât în anii trecuți.

Astfel, potrivit calculelor BistrițaExpress, înaintea publicării cifrelor oficiale ale Inspectorului Școlar indică un procent de 76,68 % medii peste 5, asemănător mediei naționale de anul acesta. Astfel din 2668 elevi care au fost prezenți în județ, un număr foarte mare, 2046 au obținut medii peste 5. Sub pragul de 5, care nu împiedică însă accesul la o formă de învățământ liceal, s-au plasat 622 de elevi care au concurat la Evaluare Națională.

Update:Potrivit comunicatului de presă al ISJ mediile peste 5 obținute au reprezentat însumate 76,7 procente din totalul candidaților prezenți în județ. Mult mai mult decât 70,6% obținut de candidații din 2019, inaintea contestațiilor sau 75,9% de cei din generația 2018.

Peste 300 de medii de nouă

Și mediile de peste 9 s-au acordat anul acesta într-un număr foarte mare, ceea ce va face ca intrarea în clasele cele mai mari solicitate să se facă la un prag foarte ridicat al mediilor. Astfel 9 elevi au obținut media 10, însă 329 au obținut peste media 9 la Evaluarea Națională.

Dintre cei nouă elevi cu medii de 10 trei sunt absolvenții ai Școlii Generale nr 1, un altul cu zece integral a absolvit Școala Generală Avram Iancu. Cinci sunt din județ: doi provin de la Școla din Lunca Ilvei, unul este elev la Rodna și un altul de la Colegiul Național George Coșbuc din Năsăud. În total 800 de elevi din toată țara au obținut 10.

 

credit foto: Antena 3

Share.

About Author

Lasă un comentariu