Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Unul dintre cei mai respectați comandanți ai Șoimilor Carpaților, generalul Ovidiu Uifăleanu a trecut în rezervă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul comandant al Batalionului 812 Infanterie Bistrița, generalul Ovidiu Uifăleanu, cel care a condus ulterior timp de 2 ani Statul Major al Forțelor Terestre a fost trecut în rezervă, luni, 22 iunie prin decret al președintelui Klaus Iohannis,

Preşedintele a semnat, luni, decretul privind trecerea în rezervă a general-maiorului – cu două stele Ovidiu-Liviu Uifăleanu din Ministerul Apărării Naţionale, anunță Administraţia Prezidenţială.

Unul dintre cei cunoscuți comandanți ai Batalionului 812, din perioada 2006-2009 generalul Uifăleanu a predat anul trecut comanda Statului Major al Forţelor Terestre și a devenit consilier coordonator domeniu în Compartimentul Consilieri militari din Grupul consilierilor ministrului Apărării Naţionale. Timp de 2 ani, din august 2017 până în august 2019 generalul Uifăleanu a fost șeful Statului Major al Forțelor terestre române.

A fost înaintat la gradul de general de brigadă la doar 45 de ani  de președintele Traian Băsescu . Între 2006 – 2009 colonelul Ovidiu Uifălean a îndeplinit funcția de comandant al Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, cu care a participat la misiunea ISAF din Afganistan în anul 2007. În 2015 Generalul Ovidiu Liviu Uifăleanu a fost numit comandantul Diviziei Multinaționale de Sud Est a NATO.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Un om extraordinar! Un exemplu de profesionalism, daruire, empatie si bun simt. Iti era rusine sa gresesti, “sa treci prin fata lui”. Reusea prin atitudinea si comportamentul dumnealui sa scoata ce este mai bun din om. Mi-a fost comandant si ma mandresc cu acest lucru.De-a lungul carierei am avut multi comandanti dar niciunul ca dansul. Cu deosebit respect, domnule general Ovidiu Uifaleanu va doresc tot binele din lume! Lenuta Schuster.

Lasă un comentariu