Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Prefectul Stelian Dolha prezent la Rodna și Maieru marți noaptea, după inundațiile care au lovit județul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După aversele extreme care au măturat județul marți seara prefectul Stelian Dolha a plecat în cele mai afectate zone pentru a evalua situația și a dirija forțe suplimentare  în sprijinul celor care au avut nevoie cel mai urgent de ajutor.

În  Rodna, acolo unde puhoaiele au măturat străzile iar apa a intrat în numeroase case,  și unde a fost nevoie de evacuarea din case a 22 de persoane,  prefectul Stelian Dolha a solicitat intervenția mai multor echipe de sprijin de al ISU pentru evacuarea apei din casele și curțile oamenilor  care s-au trezit în câteva minute cu casele inundate : ” Se intervine cu 4 motopompe în plus aduse de ISU,  am găsit foarte multe case în care a intrat apa și oamenii făceau eforturi disperate să-și salveze bunurile”.

Prefectul, care a trecut marți noaptea și prin alte comune afectate de fenomenele hidrometeorologice de cod roșu, inclusiv Maieru spune că de departe Rodna este cea mai afectată : ” Am stat de vorbă cu oamenii, le-am spus că vom veni și în evaluare și că vom face tot ce putem să-i ajutăm” .

 

A

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Un vechi proverb românesc spune: „Dă-i Doamne românului, mintea de pe urmă!”, cu referire la faptul că omul își dă seama doar la finalul vieții de cum trebuia să facă, să fie, ori să acționeze. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu e suficient să construim câteva diguri pentru a stopa inundaţiile. Referindu-se la inundaţiile din ultima perioadă, presedintele a pledat pentru conservarea fondului forestier existent precum si initierea unor şi campanii susţinute de împădurire, subliniind că, o parte semnificativă din fondurile europene de care va beneficia România în următorul exerciţiu bugetar 2021 – 2027 va trebui să fie direcţionată către proiecte legate de combaterea schimbărilor climatice, aşa numitul „Pachet Green Deal”, propus de Comisia Europeană. Klaus Iohannis a atras atenţia asupra faptului că inundaţiile cu consecinţe grave sunt fenomene care se repetă frecvent în România şi de aceea este necesară o pregătire mult mai bună în vederea gestionării lor.
    Inundatiile catastrofale din județul Bistrița-Năsăud au demonstrat că defrisarea pădurilor de pe versanti a fost o măsură nesăbuită, iar natura se răzbună.

Lasă un comentariu