Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Focarul de Covid 19 de la Neurologie e mai extins decât s-a crezut: alte 9 cadre medicale depistate pozitiv

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alte 9 cazuri de infecție cu Covid 19 în secția de Neurologie a Spitalului Județean Bistrița-Năsăud au fost depistate miercuri seara după testarea întregului personal al secției. Acestea se adaugă celor 8 cazuri de medici, asistente și infirmieri anunțate drept pozitive la testul Covid 19, dimineață într-o videoconferință de managerul general al Spitalului, Gabriel Lazany, ceea ce ar rezulta un total de 17 cadre medicale infectate cu noul coronavirus.

Noile cazuri de infecții la Neurologie au fost anunțate tot de managerul general al SJU, de data asta pe facebook miercuri în jurul orelor 23,00. Partea pozitivă este că la Cardiologie, secție aflată la același etaj nu e nimeni infectat cu Covid 19. ”Am finalizat testarea întregului personal de pe secțiile de Neurologie și Cardiologie. Secție Neurologie, din 21 persoane testate 9 sunt pozitive și 12 negative.
 Secția Cardiologie, 28 persoane testate, toate negative. Cele 2 secții își desfășoară activitatea la același nivel, multe dintre spațiile administrative fiind de utilizare comună” scrie Lazany.

Indisciplina- cauza valului de infectări la Neuro, în opinia managerului

Gabriel Lazany, care dimineață a anunțat suspendarea temporară din funcție a medicului șef de secție, Iuliana Gărduș și a asistentei șefe, spune în postarea de miercuri seara că rezultatele testării confirmă că la Neurologie nu s-a respectat protocolul pentru Covid 19:  Rezultatele testării ne demonstrează faptul că la nivelul secției Neurologie o parte din personal nu a respectat întocmai procedurile de utilizare a echipamentelor de protecție și distanțare socială. Este regretabil faptul ca iresponsabilitatea unor angajați zădărnicesc munca unui întreg colectiv” a mai comentat managerul general.

În încheierea postării Lazany a anunțat  reorganizarea secției Neurologie , începând de joi ”astfel încât să nu fie afectată acordarea serviciilor medicale”. Deja reorganizarea managerială apare pe site-ul Spitalului Județean de Urgență .Șef de secție interimar este neurologul Adrian Petru Bâldea iar asistent șef este numită temporar Mărincuța Teoc.

Share.

About Author

Lasă un comentariu