Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bilanț săptămânal de pandemie în BN: 64 de cazuri într-o singură săptămână

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O analiză făcută pe statisticile ultimei săptămâni de evoluție epidemică indică  faptul că în ultimele șapte zile numărul infecțiilor cu SARS-Cov 2 din Bistrița-Năsăud a crescut cu 64 de cazuri noi, adică o incidență medie mai mare de 9 cazuri zilnice.

Este vorba de săptămâna depistării focarului din secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență, acolo unde a fost  infectat mai mult de jumătate din personalul secției.

Astfel față de duminică, 21 iunie, când erau înregistrate în județ 454 de cazuri de la începutul pandemiei, șapte zile mai târziu, în 28 iunie numărul total al cazurilor de infectare cu SARS Cov 2 a ajuns la 518, iar luni 29 iunie erau 519 . Dacă la începutul perioadei comparate existau 143 de cazuri active, duminică erau155 de cazuri nevindecate, iar luni, 29 iunie rămăseseră 150.  Potrivit site-ului știrioficiale.ro județul Bistrița-Năsăud are o incidență de 1,81 de cazuri raportate la mia de locuitori. În aceeași perioadă în Bistrița-Năsăud s-au înregistrat 5 decese ale unor persoane infectate cu Covid 19.

Luni, 29 iunie pe lista îmbolnăvirilor cu Covid 19 s-a mai adaugat un singur caz.

Ministrul Sănătății Nelu Tataru a vorbit duminică seara la un post de televiziune  despre creșterea numărului de cazuri la nivel național: ” de doua saptamani si jumatate, suntem intr-o crestere a numarului de cazuri…
Dacă la început a fost o creștere timidă, în ultimele zile am avut si cresteri peste 300-400 (la nivel național) Suntem într-un moment de transmitere comunitara accentuată” a avertizat aceasta. El le-a cerut românilor să respecte de protecție: ”Cred ca aceasta relaxare prost inteleasa, incurajata de pe margine intr-un scop politic, nu va duce decat la a forta un sistem medical”, a declarat Tataru.

El a spus luni la Digi 24 că sunem încă tot în primul val de infectare, unul însă atipic, cu o creștere a incidenței survenită după o perioadă de descreștere: ” e un prim val, însă cu două cocoașe” a comentat Nelu Tătaru.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu