Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Proiectul legii deputatului Cristina Iurișniți ”fără penali în școli” la un pas de adoptare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Propunerea legislativă a deputatului USR Cristina Iurișniți prin care li se interzice  impune interdicția cadrelor didactice condamnate penal definitiv pentru infracțiuni săvârșite cu intenție să aibă acces la activități  didactice, a primit raport favorabil de la comisiile juridică și de la cea de învățământ din Senat urmând să ajungă în plen.

Inițiatoarea, care a plecat de la un caz concret din județ, cel al profesorului de sport din Șanț condamnat pentru agresarea unor elevi, care a tot încercat să se întoarcă la post în pofida împotrivirii autorităților explică traseul pe care l-a parcurs inițiativa sa: ” Legea a primit raport favorabil de la Comisiile de specialitate ale Senatului, Camera decizională, ultima etapă fiind votul final din Plen. Legea a întâmpinat inițial reticențe la Camera Deputaților. Reprezentanții Ministerul Educației nu înțelegeau necesitatea legii și nici filosofia acestui demers care punea ca prioritate siguranța copiilor noștri și  nu păstrarea posturilor unor profesori fără integritate normală, cu un comportament constant abuziv la adresa copiilor,  care nu au ce căuta în sistemul de învățământ”  relatat într-o postare Cristina Iurișniți. Iar deputatul USR a trebuit sa faca si concesii, însă într-un final esența inițiativei a fost păstrată: ” La Senat, Camera decizională, in urma dezbaterilor sfera infracțiunilor pentru care va fi incidentă interdicția a fost restrânsă, de la orice condamnare penală până la cele care se referă doar la domeniul de activitate, adică activitățile didactice. Nu a fost suficient însă pentru parlamentarii PSD. Am restrâns printr-un ultim amendament sfera acțiunilor condamnabile la cele care privesc strict infracțiuni asupra persoanei! Am făcut constant lobby și am reușit! Legea pe care am inițiat-o anul trecut și care răspunde unor nevoi urgente ale sistemului a primit raport de adoptare în Comisia de învățământ. Este de neconceput ca prestigiul funcției didactice și, mai ales, siguranța elevilor și a colegilor profesori, să fie puse în pericol de comportamentul infracțional al unor persoane care au ajuns dintr-o eroare de sistem la catedră!

Cristina Iurișniți menționează și că  inițiativa pentru care USR a a făcut campanie masivă, ” fără penali în funcții publice” a ajuns pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare: ”Tot în această săptămână, USR a reușit impunerea pe Ordinea de Zi a sesiunii parlamentare extraordinare a inițiativei cetățenești „Fără penali în funcți publice”, inițiată si susținută de USR și de cele 1 milion de voturi din societatea civilă!

Share.

About Author

Lasă un comentariu