Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, întâlniri cu fermierii bistrițeni, după anunțul subvențiilor post-pandemie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a fost prezent astăzi în judeţul Bistriţa-Năsăud la mai multe întâlniri cu fermierii și procesatorii din industria alimentară autohtonă, desfășurate atât în județ, în mai multe ferme și unități de procesare, cât si la o reuniune găzduită de Instituția Prefectului.

Vizita în Bistrița-Năsăud a fost organizată la două zile după lansarea Programului Național de Relansare Economică și la o zi după ce ministrul a anunțat subvenții pentru toate categoriile de agricultori, fermieri si procesatori din industria alimentară afectați de pandemie.

Ministrul Oros, însoțit de prefectul Stelian Dolha, deputatul Robert Sighiartau, directorii mai multor agenții cu profil agricol din Bistrița-Năsăud dar și directorul ORC Ioan Turc  au vizitat ferma pomicolă a SC Pombis SA din Ciceu Mihăieşti, fabrica de lapte  Centana-Com SRL din Parcul Industrial Bistriţa, precum şi ferma de vaci , abatorul şi fabrica de Mezeluri SC Agro-Ardeal din Orheiul Bistriţei.

La întâlnirea cu fermierii organizată de Instituția Prefectului, cu respectarea măsurilor de distantare socială, care a limitat numărul participanților, responsabilii guvernamentali au trecut în revistă alocările noi și subvențiile care vor primite de fermieri în următoarea perioadă.
Suntem la o întâlnire în care trebuie să expunem toate problemele pe care le avem în judeţ şi să venim cu sugestii pentru îmbunătăţirea situaţiei, aici, la nivel local, dar şi la nivel naţional.
Domnul Ministru Oros este deschis tuturor problemelor şi sper ca această discuţie să nu fie una formală, ci să fie una din care plecăm cu câteva lucruri concrete, clare, pe care le putem îmbunătăţi.”, a transmis prefectul Stelian Dolha în deschiderea şedinţei, în care a vorbit de oportunitățile pentru agricultură oferită și post criza pandemica, aceea e a deveni un adevarat motor de crestere economică.
“Ministrul Oros a vorbit despre nevoia de a relua consultările cu fermierii, dar și despre măsurile preconizate pentru perioada postpandemie dar și post inundatii: ”Deşi anul acesta evoluează în această pandemie care ne-a încurcat foarte mult, în general în economie, dar şi în industria alimentară şi în agricultură, suntem nevoiţi să mergem înainte şi banii care trebuie să vină de la nivel local să ii cheltuim cât mai cu folos. Acest lucru nu se poate face decât prin dialog, dialog pe care noi l-am sistat în momentul apariţiei pandemiei, dar care, de săptămâna viitoare o să îl reluăm cu toate asociaţiile pe fiecare domeniu în parte, în aşa fel încât să avem un program cât mai bun, în sensul în care acesta să reprezinte interesele tuturor, nu doar ale unora, interesele tuturor domeniilor de activitate, interesele tuturor zonelor din ţară, pentru că aşa e corect. Ministerul să aibă grijă de toţi, de toate domeniile de activitate, de toate tipurile de fermieri, şi mici, şi mari, şi de toate zonele ţării. Pentru că de-a lungul timpului s-au făcut discriminări, în unele zone sau unele domenii s-au dus mai mulţi bani decât în altele. Hai să încercăm anul acesta să nu mai repetăm greşelile acestea.”, a transmis ministrul Adrian Oros în cadrul întâlnirii.

Potrivit instituției Prefectului, fermierii au expus problemele pe care le întâmpină în sfera lor de activitate, precum şi o serie de aspecte care trebuie îmbunătăţite.

Share.

About Author

Lasă un comentariu