Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

S-a înregistrat și al 5-lea deces din focarul de Covid 19 de la Caminul de Vârstnici din Maieru

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O altă rezidentă a Centrului pentru Persoane Vârstnice din Maieru, acolo unde  a izbucnit la începutul lunii iunie un focar de Covid 19, a decedat luni, 6 iulie.

Femeia de  76 ani era internată de mai bine de trei săptămâni, din 11 iunie în secția de Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență, după confirmarea infectării cu Covid 19.  Oficialii Spitalului Județean de Urgență au transmis că starea pacientei s-a înrăutățit progresiv și că organismul acesteia nu a mai răspuns la tratamentului administrat, și a decedat în ziua de  6 iulie.

Rezidenta Centrului de la Maieru avea o stare de sănătate precară cu diabet zaharat,  stare post accident vascular cerebral, o demență mixtă, escare, anemie și  cașexie, adică o slăbiciune generală a organismului cauzată de subalimentare.

Cazul femeii de 76 de ani este al 51 din județ și al 5-lea din Căminul pentru persoane vârstnice, administrat de o Asociație a Bisericii Ortodoxe.

Potrivit informării transmise de Instituția Prefectului în acest moment sunt 574 cazuri confirmate cu COVID 19 de la începutul pandemiei, cu unul mai mult decât cele raportate duminică.

Față de vineri, 3 iulie numărul cazurilor confirmate a crescut cu încă 20. Dintre cazurile raportate în județ 157 sunt cazuri active, 417 fiind cazuri vindecate. Din punct de vedere al incidenței îmbolnăvirilor județul a trecut de pragul de 2 cazuri la mia de locuitori (are 2,01, potrivit site-ului guvernamental stirioficiale.ro.

Citiți și:

Caz dramatic din focarul Covid 19 de la Maieru: pensionar decedat după ce s-a reinfectat

Share.

About Author

Lasă un comentariu