Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum a devenit culoarea roșie a PSD în Bistrița-Năsăud roz bonbon cu verde pentru uzul alegerilor locale. Ce controverse interne a iscat lansarea de candidați

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PSD Bistrița-Năsăud testează piața alegerilor locale cu simboluri vizuale care să rupă tradiția roșului arhetipal al partidului, și  să alunge din mentalul alegătorilor povara grelei moșteniri

Marți, 7 iulie PSD  BN și-a lansat o alianță județeană pentru alegeri cu vechiul partener ALDE și cu PRO-România, partid cu membri proveniți în cea mai mare parte tot din PSD, pe scena Centrului Cultural Municipal, la pachet cu anunțarea candidaților pentru toate primăriile din Bistrița-Năsăud.

”În afara -i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”

Nimic din vizualul PSD-ului și nici măcar numele partidului nu mai apar în noua schemă de candidatură pentru alegerile locale. Vechii primari PSD și cei câțiva de la ALDE ar candida sub numele unei așa-numite Alianțe pentru Bistrița-Năsăud, iar roșul tradițional al marelui partid s-a topit într-un roz-violet combinat cu verde. A dispărut si sigla marelui PSD  si cele ale partidelor mici, iar mesajul transmis se vrea unul de construcție și cooperare.  Rosul și mesajele subversive au rămas doar pe corturile de campanie pe care PSD BN le-a amplasat în câteva puncte din oraș. Acolo inscripțiile și mesajele sapă ” guvernarea rea”, care nu mărește suficient pensiile oamenilor și lucrează din greu la mentalul pensionarilor .

nu s-au lansat bine si au început controversele

Cei trei președinți prezenți astăzi în sala Centrului Cultural Municipal, Radu Moldovan (PSD), primarul Ioan Monița (ALDE) și Grigore Timoce (Pro România) au anunțat fiecare candidații de primari cu care vin în Alianță: PSD a citit vreo 41, dintre care doi racolați de la PNL:  Alexandru Anca de la Ilva Mare și Ioan Pavelea de la Coșbuc, urmând să se decidă în alte 6 comune între care Șanț (acolo unde primarul a fost demis pentru incompatibilitate, iar acum e grav bolnav), Rebra, Ciceu Mihăiești, Josenii Bârgăului și Runcu Salvei. Interesant este că PSD nu mai merge în alegeri nici la Galații Bistriței cu actualul primar, Vasile Găurean, și el bolnav de Covid 19, la fel ca și Ioan Szabo, ex-primarul din Șanț. Pentru Galații Bistriței l-a anunțat candidat pe Vasile Vermeșan. La Cetate , pe lista PSD a revenit fostul primar Daniel Moldovan, demis în 2016 pentru incompatibilitate. actualul primar din Cetate, si el PSD, Lucian Tarniță va candida de la PMP, după ce PSD nu i-a oferit candidatura.

ALDE a anunțat 7 primari candidați, dar nu e clar câți vor fi în realitate. Unii dintre primari nu sunt deciși 100 % și încă negociază cu PNL, iar mulți s-au arătat nemulțumiți că nu au fost anunțati de lansare: ” eu sunt încă în ALDE, însă nu m-am decis încă din partea cui candidez. Mai purtăm negocieri încă.” a spus pentru Bistrița Express Sever Muresan, primarul din Telciu. Contactați de Bistrița Express Primarul Ioan Mate de la Sânmihaiu de Campie și Gherghe Bălăjan s-au aratat surprinși de lansare, însă spun că vor candida din partea ALDE. Alde însa e parte a unei alianțe, iar daca vor candida o fac din partea Alianței (electorale) pentru Bistrița-Năsăud.

Valuri la Pro România.  Un secretar general protestează

La Pro România., partid care a anunțat și el prin președintele Vasile Timoce câteva candidaturi, la Lunca Ilvei, Nușeni și Miceștii de Câmpie și Spermezeu, lucrurile  nu sunt simple deloc. Prim-vicepreședintele Filip Moisil  susține că de fapt nimic nu e valabil: ”conducerea Pro Romania Bistrita Nasaud nu a fost informata de acest eveniment. D-ul Timoce a participat in nume personal. Candidatii din partea Pro Romania nu au adeziuni inregistrate si ca Secretar General nu au auzi de ei” susține Filip Moisil într-un comentariu pe facebook la lansarea de astăzi. 

Share.

About Author

2 comentarii

 1. Motto:
  „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! Dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele esenţiale”
  (I.L.Caragiale- O scrisoare pierdută)
  Administratia locala are nevoie de schimbare profunda. Numai la Bistrita, după cele 3 mandate de administratie catastrofală ale primarului Ovidiu Cretu, orasul nu a progresat deloc, ba dimpotrivă, a ajuns să fie numit numit „Caracalul Ardealului”.
  Un exemplu este acel proiect tâmpit numit pompos si neromâneste “Wonderland”, la care au pus botul si alti neisprăviti din administratia locală si judeteană. Acest proiect fără perspectivă situat pe pasunea din Unirea la poalele dealului “Cocos”, a înghitit deja peste 5 milioane de euro din imprumuturi bancare, pe o pârtie de ski nefunctională si unde se aruncă în continuare cu alti bani din bugetul local, pe tot felul de lucruri inutile construite de-a valma fără nici o logică. Pentru că nu-i duce mintea la mai mult, cei de la Consiliul Judetean in frunte cu Radu Moldovan, vor să construiască tot aici un stadion cu 12.000 de locuri si o sală polivalentă cu 2500 de locuri. Ce să caute aici la dracu-n praznic o sală polivalentă destinată pentru a găzdui cele mai variate manifestări, de la competitii sportive până la evenimente culturale, corporatiste, conferințe sau concerte, când locul cel mai potrivit ar fi in oras unde omul poate ajunge pe jos. Si exemplele ar putea continua. De aceea se impune o schimbare a listei de candidati . Ori, ”Alianța pentru Bistrița-Năsăud”, vine cu aceeasi listă de candidati, unii aflati la al n-lea mandat. Ba mai mult unii dintre ei nu au nici o meserie si dacă nu vor fi realesi ajung someri.

 2. florica dura în

  Dragă domnule Remus sau altfel
  Când Radu Moldovan vorbește despre proiecte ala CJ, noi trebuie să vedem tunurile financiare, care urmează! Că, băiatul ăsta, obișnuit cu bacșișul de pe vreme acând era chelner, nu face absolut nimic fără șpagă MARE?! De la milionul de euro în sus, nu?

Lasă un comentariu