Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR cere referendum pentru inițiativa ”Fara Penali” odată cu localele

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 Deputatul Cristina Iurișniți avansează o idee inedită, organizarea referendumului „Fără Penali în Funcții Publice”, după trecerea proiectului de Legislativ odată cu alegerile locale!

”Suntem în pandemie și oamenii nu trebuie să își asume riscuri care pot fi lesne evitate. Cum? Simplu. Programând referendumul în aceeași zi cu alegerile locale. Cheltuim mai puțini bani, știm deja că oamenii vor veni la vot. Scutim statul de eforturi suplimentare., transmite printr-un comunicat de presa Cristina Iurișniți

 ”Cerem tuturor partidelor să lase orgoliile și să susțină organizarea simultană a localelor și a referendumului pentru „Fără Penali în Funcții Publice” la aceeași dată, în această toamnă. USR mai cere adoptarea în sesiunea parlamentară extraordinară, înainte de organizarea referendumului, a unei iniţiativei legislative – depuse încă de anul trecut – care stabileşte prin lege folosirea Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. SIMPV este garanţia organizării unui proces referendar şi electoral corect. Cetăţenii au nevoie să ştie că votul lor la referendum nu este fraudat.

Iniţiativa „Fără Penali în Funcţii Publice”, pentru care au semnat peste 1 milion de români, este înregistrată la Camera Deputaţilor din luna mai 2019, după ce a primit undă verde de la Curtea Constituţională, dar a fost blocată sistematic, menționează deputatul USR:”Încă un pas și scăpăm de penali din funcții publice! Referendumul pentru Fără Penali în Funcții Publice TREBUIE să aibă loc în aceeași zi cu alegerile locale, pe 27 septembrie! mai spune Cristina Iurișniți.

Share.

About Author

Lasă un comentariu