Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ioan Monița, președintele ALDE la BEX-Tv: ”pe senatorul Simionca l-a luat partidul de pe stradă”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Presedintele ALDE BN Ioan Monița a vorbit  la BEX Tv despre dezertarea senatorului Ioan Simionca, cel care de astăzi are carnet de partid nou-nouț, la PPE  dar și despre secretarul de stat Sorin Roșu Mareș, numit de partid la Ministerul agriculturii, unde a și rămas.

Invitat să comenteze înscrierea celor doi demnitari propulsați de ALDE în alt partid, anunțată astăzi într-o conferință de presă, Ioan Monița a vorbit despre ingratitudine dar și despre faptul că Simionca ar fi fost lipsit de disciplină în timpul mandatului, lipsind inclusiv de la moțiuni de cenzură, dar și cu o agendă paralelă :” Am aflat si eu din presă despre acea zisă întâlnire.. Ce pot să vă spun: dacă asta este opțiunea fostilor colegi…Imi pare rău pentru dânșii. .. Știți că pe domnul Simionca l-a luat partidul de pe strada, el  nefiind nici măcar membru de partid, ..l-a luat de pe stradă, politic vorbind , l-a pus în cea mai înaltă funcție, după care după 4 ani de zile, dacă asa s-a gândit să răsplătească partidul..o sa fie și primul și ultimul lui mandat de senator”  a spus primarul din Romuli, președintele ALDE BN.

Monița spune si că e unul dintre puținii care la vremea nominalizării acestuia pe locul 1 la Senat pe listele partidului s-a opus, însă că nu s-a ținut cont de părerea lui, iar alegerea i-a aparținut fostului președinte, Ioan Țintean: ” A fost ca la loterie și a tras lozul câștigător”  a mai spus Monița amintind momentul în care după redistribuire Tintean a pierdut mandatul de deputat, însă l-a câștigat Simionca pe cel de senator, situație neașteptată la vremea respectivă

Acum Monița spune că senatorul Simionca nu și-a făcut treaba de parlamentar al partidului: ”Îmi pare rau, dar nu stiu daca a facut ceva notabil pentru județul nostru din cea mai inaltă postură de demnitate a statului român, pentru că să fi în a doua funcție ca importanță după cea de presedinte, te obligă. Ar trebui sa te gândesti să lasi ceva în urmă. Nu  știu dacă domnia sa a lăsat ceva în urma lui, daca a făcut ceva pentru județul BN.” e părerea actualului presedinte. Întrebat daca ar mai fi spus asta daca Simionca rămânea în partid, Monița a spus că i-ar fi spus-o, însă probabil nu în emisiuni live.

”I-as fi spus-o , poate nu i-as fi spus- o asa într-o emisiune live.  Probabil ca i-as fi spus-o cand ar fi venit cu pretențiile pentru un nou mandat: haideti dl senator sa vedem ce-ati facut in ultimii an ? Mai ales ca a încercat de-a lungul acestor 4 ani sa joace si asa pe lângă. Adică nu a fost nici măcar disciplinat” a mai spus presedintele ALDE, care a povestit și că a fost sunat de Călin Popescu Tăriceanu și de ex-ministrul Chițoiu npentru a da explicații legate de absenta senatorului de Bistrița: ” eu eram chiar plecat din țară și m-au sunat să mă întrebe unde e senatorul, ca nu-l găsesc. A fost chiar și la moțiunea de cenzură… adica sunt niste lucruri destul de delicate aici”

Cât despre Sorin Rosu Mares, Monița a reamintit ca acesta nu mai era membru ALDE după decizia de a se reîntoarce în Guvernul Dăncilă, motiv pentru carea fost exclus:  stiți foarte binem că el a fost radiatr din baza de date a partidului nostru. decizia s-a luat la București, după acea decizie în care am hotărât ca partidul nostru iese de la guvernare si s-a luat decizia sa fie radiați” Și tot Monița spune și că Mares, care e acum secretar de stat în Guvernul Orban cu partidul? ” în speranța că  va mai găsi înțelegere, si poate chiar ar fi găsit-o, dar domnia sa a găsit altă cale, sa fie sănătos drum bun, cale bătuta. Sigur îmi lasă un gust amar, dar nu e o foarte mare pierdere pentru partid” a mai spus Monița cu referire la cei doi.

Vineri la Bistrița Partidul Puterii Umaniste, ridicat pe vechiul Partid Umanist a anunțat  noile achiziții pe senatorul Ioan Simionca și pe secretarul de stat Sorin Roșu Mares.

Întreaga emisiune o puteți urmări aici:

Ioan Monița, președintele ALDE BN despre plecarile demnitarilor din filială și despre noua alianță

Presedintele ALDE BN Ioan Monița la BEX Tv despre dezertarea senatorului Ioan Simionca, cel care de astăzi are carnet de partid nou-nouț: ”Partidul l-a luat de pe stradă și l-a făcut senator. .Daca asa înțelege el să ne mulțumească..”. Ce a spus și despre secretarul de stat Roșu Mareș, făcut demnitar de ALDE, plecat și el definitiv dar și despre noua alianță de stânga din BN, sigla roz-verzui și ce crede despre Covid 19 într-o emisiune la BEX-Tv. De la 20,35 emisiunea e si pe As-Tv:

Publicată de Bistrita Express pe Vineri, 10 iulie 2020

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) este de fapt urmasul Partidului Umanist Român (PUR) al lui Dan Voiculescu renăscut sub o nouă denumire pentru a deruta alegătorii. In fond este vorba de o gască de strânsură in care si-au găsit loc tot felul de indivizi traseisti sau dati afară de la alte partide. Un exemplu este matusalemicul Teodor Melescanu care a trecut pe la mai multe partide, iar ultima dată a fost la ALDE (altă gască de strânsură care acum se destramă.

Lasă un comentariu