Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mai mulți bistrițeni diagnosticați cu Covid 19 care au refuzat internarea s-au răzgândit după câteva zile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Efectul deciziei CCR în Bistrița-Năsăud: 14 persoane infectate cu Covid 19 au refuzat până acum, pe proprie răspundere, internarea în spital. Nu toți erau asimptomatici și în momentul în care simptomele au început să le creeze unora probleme, s-au speriat și au chemat ambulanța.

Directorul DSP Bistrița-Năsăud Anca Andrițoiu a explicat pentru Bistrița Express că au existat cinci persoane într-o asemenea situație: ” noi le-am explicat tuturor celor 14 că în cazul în care au probleme pot să sune oricând Ambulanța și să se interneze. Cinci au făcut-o deja. Inițial au refuzat internarea și apoi după 1-2 zile s-au speriat și au solicitat să fie internați”. Persoanelor diagnosticate cu Covid 19 care refuză internarea  sau cer externarea  pe proprie răspundere autoritățile medicale le cer să se izoleze 14 zile si să fie monitorizate telefonic de medicul de familie. DSP nu are în acest moment pârghii pentru a putea monitoriza dacă persoanele infectate respectă izolarea, după ultima decizie a CCR care precizează că oamenii nu pot fi ținuți în spital împotriva voinței lor, iar izolarea și carantina nu poate fi aplicată din pricina modului în care ar fi fost reglementată.

Un proiect de lege înaintat de Guvern Parlamentului pentru a umple vidul legislativ își așteaptă adoptarea. România s-a confruntat ieri cu cel mai mare număr de cazuri noi de la izbucnirea pandemiei de Covid 19, e vorba de 614.

Share.

About Author

Lasă un comentariu