Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Câte teste pentru Covid 19 s-au făcut în Bistrița-Năsăud

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Guvernul a anunțat astăzi numărul total de teste făcute în întreaga țară în laboratoarele oficiale de la debutul pandemiei de Covid 19. În total au fost peste o jumătate de milion de români testați în laboratoarele de stat : 557.4 de mii, la care se adaugă alte 266  de mii de teste în laboratoarele private.

Potrivit unei centralizări a numărului de testări pe județe făcute de G4 Media în județ s-au facut până la începutul lunii iulie 9200 de teste, un număr superior celor făcute în majoritatea județelor din regiunea de Nord Vest, acolo unde după județele mari cu multe laboratoare precum Bihorul sau Clujul, care a făcut testări pentru județ înaintea celor două laboratoare din Bistrița-Năsăud  este pe primul loc. Prin comparație laboratoarele din Maramureș, cu un număr mult mai mare de locuitori a făcut 6150 de teste, Satu-Mare 8800, iar Sălajul 1859 de testări, potrivit sursei citate.

În județ există două laboratoare RT PCR autorizate: la Spitalul Județean de Urgență Bn și un altul folosit de Direcția de Sănătate Publică.

Share.

About Author

Lasă un comentariu