Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Singura notă de 10 la Definitivatul din acest an din BN a fost obținută de o profesoară de religie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O profesoară de religie ortodoxă cu 4 ani vechime în învățământ, Diana Maria Mureșan a obținut singura medie de 10 la examenul de definitivat din acest an în Bistrița-Năsăud.

Rezultatele la definitivat, examen susținut anul acesta de 110 profesori și învățători din Bistrița-Năsăud au fost afișate în cursul după-amiezii de marți pe site-ul definitivat.edu.ro. Interesant este că, spre deosebire de alte examene naționale identitatea participanților nu a fost anonimizată. Citiți rezultatele aici:

Definitivat 2020 Bistrita-Nasaud

Cea mai mare parte a candidaților, adică 79 de persoane au obținut medii peste 8 la examenul care include pe lângă proba scrisă, portofoliu si inspectia la clasă.  Rata de promovare a examenului de definitivat din județ, de   74,53 % este aproape cu 5 procente mai mare decât media națională de anul acesta. 

Cele mai mici note la examenul scris au fost de 5,70 și 5,91. Interesant este că cek care a obținut nota de 5,91 a avut doi de 10 la inspecție scolara si la portofliu.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului” explică un comunicat de presă al ISJ Bistrita-Năsăud.

Contestațiile se depun conform , la centrele de examen sau pot fi transmise on-line sau pe fax, în zilele de 29 iulie, respectiv 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează în 4 august 2020.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea stagiului de practică de un an școlar.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu