Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vin bani de la Guvern pentru familiile afectate de ultimele inundații. Prefectul Stelian Dolha explică modul în care se încasează ajutoarele

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prefectul Stelian Dolha a anunțat astăzi că din 28 iulie încep plățile pentru familiile din Bistrița-Năsăud afectate în urma inundațiilor din ultimele două luni.

Este vorba de ajutoare de urgență care vor fi primite de 261 de familii ale căror gospodării au fost afectate de fenomenele meteo extreme și care urmează să primească bani prin intermediul Agențiilor Județene pentru Prestații Sociale.

Din cele 261 de  familii 83 primesc bani atât pentru ajutorul pentru bunuri , cât și pentru deteriorarea locuinței, în funcție de gradul de afectare, a precizat prefectul Stelian Dolha într-un comunicat de presă. Ajutoarele directe au fost acordate prin HG nr. 481/2020 din 25 iunie 2020 privind acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor afectate de inundaţii în cursul anului 2020.

AJPIS va începe de marți, 28 iulie să plătească aceste ajutoare care se ridică la 286 500 de lei, fie prin intermediul serviciilor Postei române, fie prin transfer bancar. ” este un sprijn bine venit pentru aceste familii afectate de inundații și viituri. M-am întâlnit cu mulți din acești oameni în teren, imediat după evenimente și am fost impresionat de demnitatea cu care au înfruntat vitregiile naturii” a mai spus prefectul care a ținut să mulțumească Guvernului pentru că pe lângă sumele pentru refacerea infrastructurii afectate a găsit resurse și pentru familiile cărora le-a fost afectată munca de o viață” a adăugat prefectul.

Executivul României  a mai alocat recent în două tranșe prin hotârâri de Guvern 20 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații în 40 de UAT-uri si alte 3,5 milioane de euro pentru obiective din 15 UAT-uri din Bistrița-Năsăud.

Share.

About Author

Lasă un comentariu