Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Noul coronavirus a mai făcut 4 victime în Bistrița-Năsăud. E vorba de persoane între 64 și 88 de ani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Statisticile negre Covid 19 consemnează alte 4 victime din Bistrița-Năsăud care și-au pierdut viața în urma infectării cu SARS COV 2 în acest sfârșit de săptămână.

Trei dintre victime au murit în 31 iulie: primul deces după mai multe zile a fost cel unei paciente de 74 de ani internată inițial la Neurologie  cu un hematom cerebral care nu avea origini traumatice. Femeia a fost depistată cu Covid 19 la 2 zile de la internarea sa , din 25 iulie. Evoluția bolii a fost fulminantă și pacienta s-a stins după un transfer la Boli Infecțioase, secție unde a și decedat. Avea multe probleme de sănătate: fibrilație atrială, insuficiență de valvă și o afazie motorie cauzată probabil de hematom.

O a doua victimă, o femeie de 64 ani a decedat după 2 săptămâni de la internarea sa în Secția Boli Infectioase . A ajuns în 20 iulie cu simptome date de Covid 19 : Insuficienta respiratorie acuta, Pneumonie interstitiala bilaterala și a fost transferata in aceeași zi  in Sectia ATI, unde a decedat in 31 iulie. Avea diabet zaharat și hipertensiune arterială.

Al 68-lea pacient din Bistrita-Nasaud care a murit  avea 88 de ani și a supraviețuit 2 săptămâni după internarea în Spitalul Județean de urgență. a fost internat în 15 iulie cu simptome respiratorii date de Covid 19. Transferat in 19 iulie in ATI, a decedat in 31 iulie. Suferea de insuficiență renală cronică și probabi era pacient dializat, dar și hipertensiune arterială.

Pacienta pe care statisticile o consideră victima cu numărul 69 avea 80 ani, de ani. Evoluția stării ei  de sănătate a  fost atât de dramatică, încât în cazul ei, medicii nu au mai avut cum interveni. A ajuns internată în 1 august in Secția Boli Infectiose cu Pneumonie interstitiala și a murit în 2 august.

În 2 august județul a raportat 10 cazuri noi de îmbolnăviri, iar numărul cazurilor înregistrate de la debutul pandemiei a ajuns la 886. 654 sunt cazuri vindecate. 163 sunt cazuri active.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu