Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce soluție a găsit prefectul Dolha cu conducerea RAAL pentru a opri disponibilizarea colectivă anunțată de companie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce RAAL a anunțat la AJOFM un val de disponibilizări care ar urma să afecteze 800 de angajați, prefectul Stelian Dolha a contactat conducerea companiei pentru a cauta soluții de evitare a șocului concedierilor.

După două zile de discuții cu conducerea companiei si cu Ministerul Muncii,  prefectul a anunțat că au găsit soluții: ”Am fost ieri și astăzi în vizită la compania RAAL pentru a discuta despre problema delicată a intenției de disponibilizare a sute de angajați. Posibilitatea disponibilizării colective a unui număr atât de mare de persoane m-a determinat să iau de îndată legătura cu conducerea companiei și să merg la RAAL pentru a discuta ce se poate face pentru a păstra personalul. Împreună cu Paul Ilieș, directorul general al marii companii bistrițene, producătoare de sisteme de răcire și schimbătoare de căldură, am găsit o variantă de reducere a timpului de lucru a angajaților, posibilă după ultimele decizii luate de Guvern”.
Formula discutată de prefect cu managerul general include deocamdată păstrarea in formula actuală a aproape jumătate din personal, pe cei indispensabili, în timp ce restul urmează să lucreze alternativ o săptămâna da, una nu.”  Astfel, personalul format din profesioniștii indispensabili o să rămână să lucreze în aceeași formulă, iar restul vor fi împărțiți în două grupe – o saptămână la muncă, o săptămână acasă. Practic, 40% din personal rămâne angajat permanent, iar restul va lucra jumătate din program cu un venit de peste 75% , parțial subvenționat de la buget” a anuntat prefectul.

Soluția oferită prin discuțiile prefectului Dolha cu Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru  e parte a unui pachet de sprijin adoptat în Guvern săptămâna trecută pentru firmele care au probleme cu comenzile din cauza contextului economic fragil. RAAL, care confecționează  componente  pentru industria auto, incluisv pentru autoturisme hibrid  a avut probleme cu comenzile de pe piața interna, însă conducerea susține că situația este una temporară.

Share.

About Author

Lasă un comentariu